Svadba – náš veľký deň

Kulpínčania usporiadajú „Svadbu voľakedy a dnes" v sobotu 5. septembra a Kovačičania pozývajú na „Detskú svadbu" o týždeň skôr, presnejšie na nedeľu 30. augusta. V organizácii kovačického Memoriálneho strediska Dr. Janka Bulíka bude už deviaty ročník svadobného hravého podujatia, na ktorom získané prostriedky budú usmernené na humanitárne účely. Na svadbu do Kovačice srdečne povolávajú kovačické a kysáčske deti, Pavel Baláž, predseda Memoriálneho strediska Dr. Janka Bulíka a Pavel Babka, majiteľ Galérie Babka. Pred začiatkom slávnostného defilé, v galérii bude vernisáž detských prác žiakov ZŠ Ľudovíta Štúra z Kysáča na tému Svadba – náš veľký deň. Výstavu otvoria J.E. Dagmar Repčeková, veľvyslankyňa SR v Belehrade, ktorá do funkcie v Belehrade nastúpila 25. augusta t.r. a toto bude jej prvé verejné vystupovanie z tejto funkcie, ako aj Viktor Litvák a Dr. Mojmír Vrlík zo SR.

 

Svadba – náš veľký deň

 

Zábery vlaňajšej Detskej svadby urobil Martin Pucovský

 

Zábery vlaňajšej Detskej svadby urobil Martin Pucovský

 

Pred začiatkom ústredného svadobného programu, v Galérii Babka otvoria najprv výstavu detských prác. Výkresy namaľovali predovšetkým kysáčski tretiaci a o prácach sa zmieni ich učiteľka Anna Legíňová, ako aj čestný predseda MSS a predseda MOMS Kysáč Rastislav Surový. Malým kysáčskym umelcom, ktorí sa s nadšením venovali tejto téme, sa prihovorí i Katarína Stanová, členka miestneho výboru MOMS Kovačica.

 

Foto Martin Pucovský

 

Foto Martin Pucovský

 

V druhej časti programu bude nasledovať defilé malých svadobníkov, ktorí potom, na nádvorí Miestneho spoločenstva, návštevníkom pripravia bohatý kultúrno- umelecký program. Na svadobnej hostine, tak ako vždy, zúčastnia sa početní Kovačičania ako aj hostia z iných dedín a miest.

Vernisáž bude o 15.h a svadobné defilé sa začne o 16. h.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články