Na Slovensku ocenili Juraja Šefčíka

Trnavský samosprávny kraj každý rok udeľuje ocenenia významným osobnostiam a kolektívom, ktoré sa zaslúžili o rozvoj kraja. Medzi ocenenými v tomto Roku Ľudovíta Štúra bol aj náš krajan Juraj Šefčík, ktorý si spolu so slovenským premiérom Robertom Ficom, bývalými prezidentmi Rudolfom Schusterom a Ivanom Gašparovičom, ministrom kultúry Marekom Maďaričom, kardinálom Jánom Chryzostom Korecom, generálnym biskupom Milošom Klátikom, matičiarom Stanislavom Bajaníkom a ďalšími, toto prestížne ocenenie prevzal na slávnosti pri príležitosti Dňa Trnavského samosprávneho kraja.

 

www.trnava-vuc.sk

 

Foto: www.trnava-vuc.sk

 

Vysoké ocenenie laureátom odovzdal predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš. „Prvý októbrový štvrtok je Dňom Trnavského samosprávneho kraja a v tento najslávnostnejší deň je najlepšia príležitosť uctiť si velikánov z nášho kraja alebo tých, ktorý v našom kraji pôsobili, či mali s ním dočinenia. Začali sme doobeda konferenciou, ktorá bola venovaná dvojstému výročiu narodenia Ľudovíta Štúra, jeho práci a odkazu. Potom sme prirodzene odmenili osobnosti kraja aj pamätnou medailou s jeho menom," povedal Tibor Mikuš na tejto veľkolepej slávnosti.

 

www.trnava-vuc.sk

 

Foto: www.trnava-vuc.sk

 

Pre Juraja Šefčíka, pôvodom Selenčana, ktorý na Slovensku pôsobí iba necelé dve desaťročia, medaila má o to väčší význam, keďže sa udeľuje aj za úsilie pri obrane ľudských práv a náboženských slobôd, ako aj za matičnú činnosť a ďalšie príspevky k upevňovaniu národného sebauvedomenia, pozitívneho vzťahu k Slovensku ako domovine svojich predkov, národnej hrdosti a vlastenectva a tiež všeobecne pre šírenie dobrého mena Slovenska.

 

Na Slovensku ocenili Juraja Šefčíka

 

Pamätnou medailou predsedu Trnavského samosprávneho kraja 2015 Rok Ľudovíta Štúra predseda ocenil aj osobnosti, medzi ktorými boli aj arcibiskup Ján Orosch, historik Milan Stanislav Ďurica, herci Juraj Sarvaš, Dušan Jamrich, Štefan Kvietik, Božidara Turzonovová, spisovateľ Viliam Turčány, maliar Ondrej Zimka, 93 ročný dirigent Viliam Karmažín a ďalší.

 

Na Slovensku ocenili Juraja Šefčíka

 

Juraj Šefčík si toto prestížne uznanie prevzal ako 65-ročný čerstvý penzista, predsa aktívne vykonávajúci službu na vinici Pánovej a v službe v CZ Senica na Slovensku. Treba poznamenať, že v roku 2010, vtedajšieho seniora Myjavského seniorátu a farára v cirkevnom zbore v Senici Juraja Šefčíka, pri príležitosti jeho šesťdesiatin tiež vysoko vyznamenali. Pri tej príležitosti primátor mesta Senica RNDr. Ľubomír Parízek Jurajovi Šefčíkovi odovzdal Pamätnú plaketu mesta Senica za šírenie kresťanských hodnôt, uctievanie národných dejateľov a prínos do kultúrneho diania v Senici.

Juraj Šefčík sa narodil v Selenči 22. novembra 1950 o čom viac TU:
http://www.kulpin.net/component/content/article/22-aktuality/aktuality/2879-jurajovi-efikovi-pamaetna-plaketa-mesta-senica

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

0 #2 dcera SLOVACI VPREDsana 2015-10-12 11:18
A čo robi jeho dcera ALICKA? vie niekto?
Nahlásiť administrátorovi
+1 #1 Na Slovensku ocnili Juraja ŠefčíkaViera Benková 2015-10-11 20:21
Gratulujem a som hrdá na našich ľudí, keď sa im dostane ocenenia!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články