Nedali si svoj pohľad a rozhľad

LED obrazovka dimenzií 5,1m x 3,8m nebude zastierať okná slovenskej redakcie Rádia Nový Sad. Dnes popoludní ju sňali z budovy, po tom ako predvčerom zamestnanci tejto redakcie, podporení ďalšími kolegami, vyjadrili svoju nespokojnosť. Reagovali aj viaceré iné médiá a pohoršovali sa i občania Nového Sadu. Krátko po tom inšpekčné služby vydali príkaz zastaviť práce a dnes železnú konštrukciu odstránili z budovy.

 

Dnes popoludní vysoký žeriav znova stál pred budovou Novosadskej obchodnej mládeže

 

Dnes popoludní vysoký žeriav znova stál pred budovou Novosadskej obchodnej mládeže

 

Majstri odstraňovali železnú konštrukciu

 

Majstri odstraňovali železnú konštrukciu

 

Spoločnosť BPL Trading industry, ktorá podpísala zmluvu s RTV o montáži veľkej LED obrazovky na budove Novosadskej obchodnej mládeže, resp. na štátnej budove, v ktorej sídli Novosadský rozhlas, dnes vykonala demontáž železnej konštrukcie upevnenej na stenu budovy. Riaditeľ spoločnosti Vujadin Vukmirović pre denník "Blic" vyhlásil, že všetko bolo urobené so súhlasom RTV a zmluvu podpísali 30. novembra 2015.

 

Veľká puklina na hornej časti budovy

 

Veľká puklina na hornej časti budovy

 

Pohľad z budovy na majstrov, ktorí konali demontáž

 

Pohľad z budovy na majstrov, ktorí konali demontáž

 

Množstvo nelogickostí, nezmyslov, neľudskostí, porušovaní zákonov... v súvislosti s LED reklamou na budove RNS bolo vykonaných a spáchaných, že človek zostáva nemým pred tým všetkým. Zastrieť zamestnancom okná, z ich pracovných miestností urobiť tmavú komoru, vyvesiť gýč svetielkujúcu reklamu na krásnu starobylú budovu, ktorá je údajne pod ochranou štátu, takmer dve tony železnej konštrukcie pripevniť na stenu naštrbenú zubom času, o čom svedčí veľká puklina, reklamu umiestniť vedľa frekventovanej križovatky, aby šoférom odpútavala pozornosť...

Bezpečnosť zamestnancov, okoloidúcich a účastníkov v doprave je vari druhoradá alebo až nepodstatná a rešpekt voči tým pred nami, úcta pred krásou, súcit s blížnym... všetko toto v uvedenom prípade chýbalo.

 

Žeriav spúšťa dolu celú železnú konštrukciu

 

Žeriav spúšťa dolu celú železnú konštrukciu

 

Rozmery svetelného bilbordu mali byť 5,1m x 3,8m

 

Rozmery svetelného bilbordu mali byť 5,1m x 3,8m

 

Majstri reklamu sňali, avšak riaditeľ reklamnej spoločnosti povedal, že ak sú problémom zastreté okná, konštrukciu posunú vyššie. Problém je teda možno nie celkom riešený. LED možno iba dočasne odsunuli na ľad. Kým sa prach nezľahne.

 

Reklama nateraz na budove nebude

 

Reklama nateraz na budove nebude

 

O utorňajšom proteste viac TU:
http://www.kulpin.net/22-aktuality/aktuality/8853-nedam-si-svoj-kusok-neba

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+1 #8 zodpovednostjana 2016-01-15 23:48
Situácia je nasledovná: Riaditeľ RTV toto svinstvo povolil. Para vrtu gdr burgija nece. Riaditela menuje a odvolava IV Vojvodine čiže koalicia DS a LSV. Takže Pajtic a Canak da podľa zodpovednosti ti ľudia co sú priamo či nepriamo namoceny v tomto! Nedame si svoj kus neba vo Varosi ale ani kúsok zeme v komasacii v petrovskom chotare. Slováci drzme sa spolu a korupcnym politikom neverte!
Nahlásiť administrátorovi
+1 #7 RE: Nedali si svoj pohľad a rozhľadpozorovateľka 2016-01-15 20:43
Prečo sa p. Benková neopýtala kto z rozhlasu povolil súkromnej firme osadiť železnú konštrukciu????
Nahlásiť administrátorovi
+1 #6 RE: Nedali si svoj pohľad a rozhľadZuzana Mocková 2016-01-15 18:27
Pavel správne reagoval na komentár slovenskej spisovateľky Viery Benkovej.

Viera Benková napísala:
"Čo ešte nevymyslia, najlepšie aby slovenskú redakciu a redakcie iných národností v rámci Rádio Nového Sadu( Vojvodiny
čiže redakcie - RUBRIKY vysťahovali na strechu,;už sa zabudlo že Rádio Nový Sad bol založený v dávnom povojnovom období kvôli poslucháčom národností Vojvodiny, ktorí nemali dovtedy možnosť rovnoprávne informovať svojich obšanov a vysielať dennodenne správy A odrazu, keď sme si mysleli že žijeme v slobodnom štáte rovnoprávnych občanov sa rušia všetky nadobudnuté práva..."

keď pozorne prečítate 2-krát čo pani Viera Benková napísala zistíte že vopred prejudikuje vinu a utláčanie Slovákov od strany štátu a väčšinového srbského národa.
Nahlásiť administrátorovi
+1 #5 RE: Nedali si svoj pohľad a rozhľadPardon 2016-01-15 12:50
Príspevok napísala Katarína Pucovská a NIE Viera Benková. Prečo sa potom tu v komentároch spomína naša spisovateľka V.Benková - vôbec nie je jasné. A okrem toho, je aj veľmi neslušné útočiť na niekoho, kto TU nenapísal ani slovíčko. Pani Benková aspoň polstoročie (tým, čo je jej Bohom daným - teda slovenským dolnozemským literárnym prejavom) bojuje za našu slovenskosť a z úcty k tomu čo doteraz urobila, a tiež aj z úcty k jej veku, je takéto odsúdenie prinajmenšom neprimerané.
Nahlásiť administrátorovi
+2 #4 RE: Nedali si svoj pohľad a rozhľadMaja B. 2016-01-15 12:43
Reklama spati budovu a Pucovskej strham kalap dole za vitrvalost.
Nahlásiť administrátorovi
-2 #3 Hra na nacionalistickú kartuPavel Surový 2016-01-15 12:03
Najhoršie je pani Viera Benková, že o tom musel vedieť ich riaditeľ RТV? Tu je vinna na tom kto o tom vedel a zamlčal svojim zamestnancom t.j. Slovákom a nie hneď to stavať že srbský národ robí zle Slovákom ako sa Vy pani Benková snažíte na nacionalistickej rasovej úrovni postaviť svoju hypotézu o inštalácii panelu? Nečakal som od Vás ako jednej intelektuálky že tak budete šíriť nenávisť voči svojmu štátu a národu s ktorým žijeme 270 rokov spolu.
Netreba tak komentovať a hádzať vínnu ako vy sa to snažíte ukázať, že Srbi Slovákom niečo zle robia! Veď každá inštitúcia ma riaditeľa aj RTV a ten podpisuje rozhodnutia!? A preto vinníka treba hľadať v inštitúcii!
Nahlásiť administrátorovi
+2 #2 VýhraPavel Surový 2016-01-15 11:44
Výhra Slovákov blahoželám slovenským novinárom a rádio redakcii na vytrvalosti a správnej iniciatíve.
Nahlásiť administrátorovi
+4 #1 RE: Nedali si svoj pohľad a rozhľadDaniel Piksiades 2016-01-15 00:42
Bravo! Pobeda!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články