EU fondy na vidiecky rozvoj – slovinské skúsenosti

Predstavitelia Rozvojového centra srdca Slovinska zajtra v Báčskom Petrovci usporiadajú prednášku na tému: „Európske fondy na vidiecky rozvoj – slovinské skúsenosti pre úspech vojvodinského hospodárstva". Prednášateľom bude Franc Bogovič zo Slovinska, poslanec v Európskom parlamente v Bruseli. Táto prednáška bude úvodom k očakávaným projektom, ktoré by mali byť usmernené na oblasti podnikateľstva, vidieckeho rozvoja a ochrany životného prostredia. Aktivity tohto druhu sú dôležité a mali by pomôcť záujemcom uchádzať sa o prostriedky z EU, ktoré sa ponúkajú krajinám v predprístupových rokovaniach s EU. Podnikatelia a hospodárske subjekty by mali využiť túto príležitosť a oboznámiť sa s možnosťami, ako sebe pomôcť v rozvoji vlastného podniku ale aj Báčskopetrovskej obce, ktorá v posledných rokoch rapídne upáda.

 

Foto: Martin Pucovský

 

Foto: Martin Pucovský

 

Pred odchodom do Báčskeho Petrovca slovinská delegácia bude mať v Novom Sade rozhovory s podpredsedom pokrajinskej vlády a pokrajinským tajomníkom pre hospodárstvo Miroslavom Vasinom.

Podujatie organizuje Vláda AP Vojvodiny, Agentúra pre regionálny rozvoj APV, Rozvojové centrum srdca Slovinska a Báčskopetrovská obec.

 

Kp-mp

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články