Služby Božie v prírode

V báčskopalanskom cirkevnom zbore končia prípravy na zajtrajšiu oslavu – 124. výročie posvätenia chrámu Božieho (kirbaj). Jednu časť dohovorov, o tom ako realizovať tohtoročné oslavy, cirkevníci uzavreli v minulú nedeľu, keď v prírode, už po druhýkrát tohto roku, usporiadali služby Božie.

 

Služby Božie v prírode

 

Služby Božie v prírode

 

Čo bolo dohodnuté – to je aj splnené. Na minulých službách Božích v prírode, ktoré sa v našom cirkevnom zbore usporiadali 26. júna, cirkevníci sa dohodli že sa na výletnom mieste Bagremara znovu stretnú koncom augusta, v poslednú nedeľu keď ešte stále niet popoludňajších služieb v chráme. Práve v túto, 14. nedeľu po Svätej Trojici (28. augusta), domáci viery sa stretli a znovu na tento zvláštny spôsob, v prírode, oslavovali nášho Stvoriteľa.

 

Služby Božie v prírode

 

Služby Božie v prírode

 

14. nedeľa po Svätej Trojici nosí názov: "Vďačnosť je ovocím Ducha", a tak aj všetci prítomní, spolu s pánom farárom Vladimírom Grňom, a kantorom Jánom Parkánim, ktorý viedol spev, boli vďační Pánu za krásne počasie, zdravie, šťastie, osobné úspechy v živote, ale aj pre pokrm z roštu ktorý si na tomto mieste, po ukončení služieb mohli prichystať.

 

Text a foto: Martin Kováč

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články