Arsen Arsenović získal zlato na svetových majstrovstvách

Člen parakajakovej reprezentácie Srbska, kulpínsky rodák Arsen Arsenović získal včera zlatú medailu na 3. Svetovom kajakovom pohári v Belehrade v disciplíne KL3, po tom ako 200 metrový úsek zdolal za necelých 43 a pol sekúnd. Je to obdivuhodná rýchlosť a práve rýchlosť pred piatimi rokmi usmernila Arsenovu životnú cestu v úplne novom smere. V dopravnej nehode prišiel o nohu. Duchom však neklesol. Zvolil si zápas namiesto depresie. V súčasnosti je reprezentantom Srbska a členom paralympijského celku. Tento odvážny mladý muž dokazuje, že viera, túžba a úpornosť všetko dokážu. Po nešťastí nemusí všetko zastať. Hendikep môže byť tou najsilnejšou hnacou silou v človeku. Rešpekt a všetka česť Arsenovi! Blahoželáme!

 

Foto Kajakaški savez Srbije / Serbian Canoe Federation

 

Foto Kajakaški savez Srbije / Serbian Canoe Federation

 

Foto Kajakaški savez Srbije / Serbian Canoe Federation

 

Foto Kajakaški savez Srbije / Serbian Canoe Federation

 

Arsen Arsenović sa narodil roku 1993 v Novom Sade. Do roku 2012 trénoval v Kulpíne, Petrovci a Novom Sade basketbal a box. V tom osudovom roku, po ťažkej dopravnej nehode amputovali mu pravú nohu. Po nešťastí sa viac nemohol uplatniť v športoch, ktorými sa dovtedy zaoberal a tak sa začal zaujímať o kajakárstvo. Dnes je štátnym reprezentantom a najnovšie aj svetovým majstrom.

Po získaní svetového zlata Arsen Arsenović vyhlásil:

 

 

S tým najlepším úmyslom a s cieľom pomôcť svojmu bratovi, ktorý pri jazde na motorke prišiel o jednu nohu, Petar Arsenović urobil krátky film s rekonštrukciou dopravného nešťastia. Dobre vedel o bratových bôľoch a životných zápasoch v období po dopravnej nehode, čo tiež zahrnul do filmu. Jeho krátky dokument si ho pozrieť TU:

 

 

Arsen Arsenović získal zlato na svetových majstrovstvách

 

Arsen Arsenović získal zlato na svetových majstrovstvách

 

Jedna sekunda niekedy zmení celý náš život. To ale nemusí znamenať , že sa život končí. Je to možno iba koniec toho chybného životného smeru a začiatok toho správneho vykročenia. Ak ste počas tohtoročných veľkonočných sviatkov videli na kanáli medzi Kulpínom a Petrovcom kajak, to Arsen trénoval počas dovolenky, ktorú trávil v Kulpíne. Prišiel medzi svojich, kam rád chodieva. Nielen v kruhu rodiny, ale aj medzi kamarátmi je obľúbeným spoločníkom. Nie div, veď z neho žiari sama dobrá, pozitívna energia. O ňom viac z relácie Tak sa veci majú štátnej RTS televízie:

 

 

 

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+3 #1 RE: Arsen Arsenović získal zlato na svetových majstrovstváchDušan 2017-06-04 22:50
Svaka cast, samo napred.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články