Kulpínska kuchárka

Dni Padiny

Oslava Dňa Padiny už tradične štartuje v auguste a vyvrcholí v septembri, keďže je Deň Padiny 11. septembra. Organizátorom podujatia je Miestne spoločenstvo a spoluorganizátorom Futbalový klub Dolina. V prvý deň osláv, včera v Športovom stredisku Dolina prebiehal vydarený rock večierok, na ktorom vystúpili Night fever, bývalý spevák skupiny Bijelo dugme Alen Islamović, rockové kapely Nepoznati izvođač a Nebo. Dnes o 17,00 v Padine najprv usporiadali priateľský futbalový zápas FK Dolina a FK Rakovica, o 19,00 otvorili spoločnú výstavu obrazov padinských maliarov v Galérii Domu kultúry Michala Babinku, potom sa rozveselili na celovečernom programe folklórneho súboru Dubkáčik z Buzitky, zo Slovenska. O 21,00 v Športovom stredisku Dolina nasledoval ďalší rockový koncert, na ktorom vystúpili skupiny Marlijevo Čudo, Valentino a DJ Aca.

 

Dni Padiny

 

Dni Padiny

 

Zajtra predpoludním bude gulašiáda a slávnostné služby Božie. O 16,00 hodine sa začne Tortiáda, ktorú zorganizuje Žensky spolok z Padiny a o 18-tej je na programe kultúrno - umelecký program, v rámci ktorého vystúpi folklórna skupina pôsobiaca pri padinskej základnej škole a mladšia folklórna skupina, ktorá pôsobí pri Dome kultúry. Po programe bude nasledovať ľudová veselica a na dobrú náladu bude hrať selenčská skupina Max.

Pri príležitostí Dní Padiny, najslovenskejšej dediny v slovenskom a slovanskom svete, Radio-televízia OK Kovačica odvysiela v nedeľu popoludní 10. augusta päťdesiatminútový dokumentárny film v slovenčine autora Jána Špringeľa pod názvom Dedičstvo otcov.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články