Kulpínska kuchárka

Voľby do národnostných rád...

„Sme tu na to, aby sme putovali spoločne. Závisíme na druhých a oni na nás. Pomáhame niesť bremená iným a oni nám. Inšpirujeme a sme inšpirovaní. Lepšie nám je byť spolu, v porozumení a láske. Spolu môžeme zájsť ďalej..." (Z článku Dr. Davidicusa Wonga uverejnenom v The Now). Avšak...porozumenia je čoraz menej a láska k blížnemu akoby sa z nás vytratila. Namiesto spoločne ťahať vpred, každý ťahá na svoju stranu. Aj kultúra nám je čoraz vzdialenejšia. Stráca sa aj ľudskosť. Odcudzujeme sa a pomaly sa znepriateľujeme. Pri čítaní niektorých komentárov pod článkami o voľbách, som sa hanbila za nepekné slová adresované politickým protivníkom. Napadá mi na rozum onen vtip o kotloch v pekle:

Jedného dňa pošle pán Boh sv. Petra na inšpekciu do pekla. Peter sa vezme a klope na pekelnú bránu. Otvorí mu Lucifer a Peter mu vysvetľuje že prišiel na inšpekciu. V pekle všade okolo obrovské kotly a Peter sa pýta na čo sú. Lucifer mu vysvetľuje: "No vieš, každý kotol patrí jednému národu a v nich sú ľudia, ktorí za svojho života robili zlé veci. Pri každom stojí jeden čert, ktorý podpaľuje a jeden strážca, ktorý má za úlohu tých, čo sa snažia z kotla vyliezť, hodiť späť."Peter si ale všimne, že pri jednom kotly strážca chýba. Lucifer mu vysvetľuje: "Čo ti poviem, to je kotol ktorý patrí Slovákom. Tí strážcu vôbec nepotrebujú, ak sa aj nejakému šťastlivcovi podarí vyliezť von, tí ostatní ho zase stiahnu späť."

Zahľadela som sa na fotografie kandidátov všetkých štyroch volebných listín. Na každej z nich som našla ľudí za ktorých viem, že roky húževnato pracujú „na roli dedičnej", alebo sú od teraz ochotní obetovať svoj čas a zdieľať svoje skúsenosti a vedomosti. Skúste si poprezerať listiny a kandidátov a iste tiež uvidíte známe tváre, možno svojich susedov, kolegov, priateľov...pomôžme im, aby aj oni nám mohli pomôcť.

http://www.slovenskaidentita.rs/kandidati

https://www.facebook.com/Slovenska.identita.2014?fref=ts

https://www.facebook.com/pages/Liga-Slov%C3%A1kov-Vojvodiny/850855234938945?fref=ts

http://www.maticaslovenska.rs/spravy/vyzva/listina-matica-slovenska-za-slovenskos.html

https://www.facebook.com/maticaslovenska.zaslovenskost

https://www.facebook.com/slovacivpred?ref=ts&fref=ts

 

Katarína Pucovská

Komentárov  

+4 #45 RE: Voľby do národnostných rád...Pavel Valentik 2014-10-25 13:55
V Kysači ked boli volby do miestneho spoločenstva ATM bola prave v ten den na bohoslužbach v našom kostole. Nič to nepomohlo lebo ani jeden z tich ktore podporovala neprešiel. Zvedavy som kam pojde teraz?
Nahlásiť administrátorovi
-1 #44 RE: Voľby do národnostných rád...Elijaš 2014-10-23 15:41
Draga moja, za moje intelektualne kvalitete vi ne brinite, vi ste izneli prilično primitivnu zamenu teza tvrdnjom da oni jedini imaju program zato što nikome nisu dozvoljavali da radi. Pošto sami tvrdite da srte pametni, zaključujem da svesno obamenjujete.
Ako neko nema ideju, program , plan, ako ne zna koje su nadležnosti Nacionalnog saveta, ako nije detaljno proučio Zakon o nacionalnim savetim, Zakon o kulturim Zakon o infomisanju i druge. Ako je jasno na osnovu izlaganja Rastislava Surovog da NE RAZLIKUJE ustanove kulture od kultirno-umetničkih društava , da ne poznaje sistem kulture i način finansiranja ustanova- što je jasno, onda mu niko drugi nije kriv do njega samog. Šta vi mislite, da li znam da čitam na slovačkom?
Nahlásiť administrátorovi
+2 #43 Kto je Pavel Surový?Janko Kulik 2014-10-23 11:47
Každý kto chce vedieť kto je Pavel Surový môže to urobiť klikom TU: www.google.rs/.../
Nahlásiť administrátorovi
+4 #42 Útok na KysáčanaJan Mesi 2014-10-23 11:31
Áno v Kysači, Hložanách, Petrovci a Kulpine napadli nášho Kysačana Pavla Surového len preto že má šance vyhrať na voľbách do NRSNM. Je to pracovity, svedomity, učený a mladý človek. Pavel Surový nikdy nebol v politike, nebol na žiadnej funkcii, vrátil sa zo Slovenska vyhral všetky možne svetové ceny. Asi Makanová sa poriadne boji že stratí moc keď musí takýto útok robiť na človeka ktorého ani nepozná! Pavel VPRED do víťazstva!
Nahlásiť administrátorovi
+15 #41 VoličPeter Petrak 2014-10-23 11:06
V Kysači už začalo. Dnes rano čitam letak v ktorom nas kysačanov upozornuju že je P. S. totalny anonymous. Ako može bit anonymous ked ho cela dedina pozna? Klepem na internet jeho meno ked tam: P. S. doneo dve nagrade iz sveta, Naj srpski dizajner P. S., S. dizajner svetskog kalibra, Najbolji svetski brend dizajner, Najbolji na svetu i u Evropi, ... Vidim že si vytvoril meno vo svete ako najlepši v niečom a aj u nas ho dost spominali v mediach.
Potom hladam jeho meno v uverejnenich zmluvach ale marne, tam ho nieto. Odrazu mi preblislo že, ked P.S. nije je spolucestvujucim v mikrosvete našich hrdinov, tak je pre nich naozaj anonymous. Ešte že nedostal žiadne uznanie alebo odmenu od NRSNM, Nevravi sa nadarmo že najlepšia obrana je utok a že sa uspeh tažko odpušta.
Nahlásiť administrátorovi
+12 #40 typickosť bez typickostiJarmila 2014-10-23 10:42
Pán Eliáš, či už kto ste, očividne neviete nič o typickosti a nie ste na tej intelektuálnej úrovni, že na základe textu viete oceniť osobu a lepiť etikety na čelo iným. Akurát preto, že viem myslieť a to svojou hlavou, si viem aj všimnúť kto, ako a čo rozpráva v predvolebnej kampani. Ide o to, že ľudia pri moci po dlhšom čase začínajú strácať reálne kritériá a súdnosť, že často robia po princípe "može sa mi" a preto je potrebné ich meniť. Máme na to príklady aj v politickom živote na úrovni štátu a je to celkom v súlade s fungovaním osobnosti každého človeka pri moci (sú aj výnimky, ale to je iná rozprávka). Prečítajte si Mňačkovu knihu Ako chutí moc a bude Vám jasnejšie (ak viete čítať v slovenčine).
Nahlásiť administrátorovi
-3 #39 glupostiElijaš 2014-10-22 20:38
Jarmla, ako vas niko nije pustio da radite zar vam je iko branio da MISLITE!!!! Ako nemate ideje, ako ništa ne umete, ako ništa niste predložili kojim pravom MASKIRATE SVOJ NEUSPEH tako što napadate oni koji su radili. Tipičan primer iskompleksiranih nesposobnjakovića.
Nahlásiť administrátorovi
+12 #38 Komu idú peniaze?Sas 2014-10-22 13:36
Pani Sklabinská v Ústave Vladimírovi Valentíkovi 76 500 din, Ladislavovi Čanimu 76 500 din, Samuelovi Čelovskému 86 746 din a Michalovi Madackému 224 370 dinárov, Pavlovi Čanimu 3000 eur. Niektoré mená sú kandidáti na jednej listine? A ostatní ich kamaráti!
TU SÚ SKENOVANÉ DOKUMENTY:
www.facebook.com/.../
Nahlásiť administrátorovi
+8 #37 Ústav Vladimírovi ValentíkoviSas 2014-10-22 13:29
Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov Vladimírovi Valentík. SUHRNA SPRAVA TU: www.facebook.com/.../
Nahlásiť administrátorovi
+4 #36 kandidáti a konkrétne návrhyJarmila 2014-10-22 10:00
Hľadela som včera predstavovanie kandidátov na TV Petrovec z listiny 1. a 3. Musela som si všimnúť, že z listiny 3. vôbec nemali konkrétne návrhy a plány o tom, čo by robili v jednotlivých výboroch a ako vidia prácu Národnostnej rady ďalej. Boli to viac- menej prázdne rozprávky a nejaké dosť neraelizovateľné návrhy. Postavuje sa otázka, prečo len listina 1. má konkrétne návrhy. Hneď chcem pripomenúť, že ja v žiadnom prípade pre nich hlasovať nebudem, ale toto je na zamyslenie. Že by dôvod bol v tom, že nikoho okrem seba nechceli pustiť aby niečo robil? Pravdaže, aj zarobil. Nie je možné, že len Vali a Paľo Čáni niečo vedia o umení (tu musím podotknúť, že je Vali najnovšie novinár a už nie výtvarný kritik, to sa hádam dá aj so strednou školou). Nie je možné, že len Svetlana vie niečo o školstve, či Milina Sklabinská o kultúre. Pravdaže nie, ale išlo o ich poviazanosť a záujmy o peniaze.Že bude hocikto iní inakší? Pravdepodobne nie, ale nech sa aspoň vie, že si to ľudia všímajú a na voľbách potrestajú. Tiež si myslím, že tieto uberejnené zmluvy sú len vrchol ľadovca a že by bolo dobre poslať finančnú kontrolu aj do Rady aj do Ústavu, nech ich poriadne pretrasie. Čo je napríklad s chmeľovým skladom a jeho adaptáciou? Koľko peňaz´ato stálo a kto zodpovedá, že to vyšlo nazmar?
Nahlásiť administrátorovi
+12 #35 Pavel Čani Vladimírovi a AndrejoviSas 2014-10-21 21:23
Riaditeľ Múzeuma Vojvodinských Slovákov Pavel Čani honoráre Vladimírovi Valentíkovi 235 000 din a Andrejovi Melegovi 132 000 din v periode 1.1.2012-31.12.2013
ZMLUVY SI POZRITE TU:
www.facebook.com/.../
Nahlásiť administrátorovi
+14 #34 Ana Tomanová Makanova Svetlane ZolnanovejSas 2014-10-21 21:18
Predsedníčka Ana Tomanová Makanova Svetlane Zolnanovej v roku 2013 na honoráre 115 550 dinárov. V roku 2010 Svetlana Zolnanová 388 501 dinarov na dnevnice a cestovnie trovy. Najprv sama sebe, svojmu manželovi a svojím blížnym. Takto doteraz robila Anna Tomanová Makanová a takto bude aj pokračovať tvrdi vo svojom slogane! HONORÁRE SI POZRITE TU: www.facebook.com/.../

Tieto údaje môže požiadať každí Slovák v Srbsku. Združenie Slováci a Spolužitie dostalo tieto informácie až po reagovaní Poverenca Šabića pre informácie od verejného významu lebo NRSNM najprv odmietla nám poskytnúť údaje a skrývala to pred slovenskou verejnosťou.
Nahlásiť administrátorovi
+15 #33 Pravnikovi ktori neštrajkujeJan Šmit 2014-10-21 12:14
Ako može tunajši Slovak obhajit svoje prava ak nie je členom vladnucej elyty? Podla Vas pan Jurik operacia bola uspešna, experty v NRSNM urobili všetko podla predpisov, iba pacient zomrel a teraz nikto nechce zobrat zodpovednost. Ombudsman napisal: ‚‚ Nakon proučavanja dokumentacije Pokrajinski ombudsman zaključuje sledeće... ‚‚ .
Predpokladam že u ombudsmana dokumenty prezeral dobry pravnik, ale ked Vi pišete že NRSNM neporušila zakon, tak asi mate pravdu. Predsa sa dlo zaoberate pravom a iste viete viac ako ombudsman.
Narodnostna rada pri tomto konani neuznala školsky vybor a jeho rozhodnutie, ani zapisnicu inšpektora, ani zakonom určenu lehotu, po všetkom ani ombudsmana a jeho mienku a doniesla vlastne rozhodnutie že neda suhlas na volbu riaditelky. Do Pokrajine NRSNM napisala list v ktorom žiada aby sa volba zrušila. To všetko sa urobilo preto že niektore osoby maju silny ego a dlhe roky robia čo chcu a ako chcu.
Podstata je v tom že NRSNM namiesto aby zastavala naše prava pred štatnimi organami, tak ako piše v jej Štatute, ona podnika v tom smere aby naše prava boli ohrozene. Ešte slubuju že budu robit ako aj doteraz.
P.S.
Pan Jurik viete ktora osoba ma visoke funkcie v NRSNM a v Pokrajine? Jestvuje možnost že viužila/zneužila tie funkcie a vplivala na rozhodnutie tajomnika?
Nahlásiť administrátorovi
+11 #32 DemantSpevák 2014-10-21 10:00
Kto klame a kto nie čas ukáže.
V Matici som pôsobil od r. 1990 do roku 1996.
Syn pracoval na veľvyslanectve od roku 1999.
Minuli ste cieľ !!! Ale totálne!!! Tiež klamstvá sú aj ostatné uvedené veci! Nemienim ďalej komentovať výmysly.
Nahlásiť administrátorovi
+12 #31 Ombudsman riešenieSas 2014-10-21 06:43
Ombudsman chráni práva obyčajných ľudí ak im orgány moci ublížia alebo nedodržia zákon. Ombudsman má právny tím ktorí doniesol takéto rozhodnutie. Vy asi budete väčší právnik ako ombudsman? Najprv si tu prečítajte celé rozhodnutie ombudsmana www.facebook.com/.../

Ombudsman má celý právny tím ktorý posúdil tento výber. Ak chcete polemizovať alebo sa nezhodujete choďte sa sťažovať k ombudsmanovi on Vám to všetko vysvetli a jeho právnici. Niekedy nestačí sa zaoberať právom niekedy treba vedieť a poznať zákony.

Ešte raz si všetci prečítajte rozhodnutie ombudsmana www.facebook.com/.../
Nahlásiť administrátorovi
-11 #30 RE: Voľby do národnostných rád...Milan Jurík 2014-10-21 00:05
Dlho sa zaoberám právom. NRSNM pri voľbe riaditeľky v Kysáči neporušila zákon. Ak za 15 dní nedala súhlas, považuje sa, že súhlas je daný. Tak prečo to Pokrajinský sekretariát jednoducho tak nebral?! Vôbec ďalšie dopisy z NRSNM (ak boli nejaké) nemal brať do úvahy. Teda, asi mal na nedávanie súhlasu aj iné dôvody, čo aj píše v mienke ombudsmanky. Ale to sa nespomína, lebo niekomu v tejto chvíli zodpovedá očierňovať NRSNM. Inak, mienka NRSNM pri voľbe riaditeľa školy vôbec nemusí byť akceptovaná školským výborom, tak ako i mienka kolektívu. Totiž, aj kolektív, aj NRSNM môžu dať prednosť jednému kandidátovi a školský výbor druhému. Je pravda, že to musí odôvodniť a konečné slovo má aj tak Pokrajinský sekretariát. Takéto vysvetlenie celého prípadu kysáčskej školy vám dá každý dobrý právnik.
Nahlásiť administrátorovi
+11 #29 len poukazujeme na sieť záujmovSas 2014-10-20 23:07
My neobviňujme nikoho len poukazujeme na sieť záujmov finančných, politických a priateľských! Každý človek keď odvedie prácu má dostať zaplatené o to tu nejde. Agencija za korupciju má na to slovník: acas.rs/.../...

Problémom nás Slovákov je, že 10 mien sa točia stále do kola a zneužívajú sa funkcie riaditeľov a štátne peniaze. A sami vidíte na ktorej sú listine tie mená, vieme že sú to blízky kamaráti a všetci previazaní medzi sebou politický, finančne a mocou. A ešte im nie je dosť posle 11 rokov chcú ďalšie 4 roky vládnuť.

Tím čo dajú peniaze žiadajú ich aby za nich hlasovali. Delia štátne a správajú sa že sú to ich vlastné. NRSNM a Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov nie sú súkromné firmy. Treba si vstúpnuť do svedomia a zamyslieť sa nad sebou!

Problémom je že si tu delia kamaráti kamarátom. Sami sebe a sa správajú elitársky! TO JE NEPRÍPUSTNÉ!
Nahlásiť administrátorovi
+11 #28 NRSNM porušila zákonSas 2014-10-20 22:04
Pokrajinský ombudsman napísal, že NRSNM porušila zákon a práva kandidátky na riaditeľa ZŠ Ľudovíta Štúra. NRSNM nemala právo meniť zákonnu lehotu a prolongovať ju dlhšie ako je to stanovené zákonom. Ak NRSNM sa nevyjadrila do 15 dní tak je SÚHLAS daný! Toto rozhodnutie je aj na stránke ombudsmana. DOKUMENTY SU ZVEREJNENÉ NA WEBE: www.facebook.com/.../

Ako NRSNM chráni práva Slovákov ak sama zákony nepozná?
Nahlásiť administrátorovi
+12 #27 Zmluvy PRE VÁS A PRE NÁSSas 2014-10-20 11:46
Na ktorej listine sú nasledovní kandidáti? Hovoria doslova ako budu robiť:
PRE VÁS A PRE NÁS a BUDEME PRACOVAŤ PRE VŠETKÝCH VÁS AKO DOTERAZ!

Ana Tomanová Makanova pánovi Valentínovi Grňovi 169 351 dinárov v roku 2013 ktorí je na jej listine,
podpredsedovi Vladimírovi Valentíkovi 50 000 dinárov v roku 2013 ktorí je na jej listine (Vladimír Valentik dostáva od pani Sklabinskej tiež pekné honoráre 750 eur a 93 400 din a cestovnie trovy a dnevnice 128 165 din a pritom je zamestnaný ako riaditeľ v SVC, je taktiež členom spravnej rade v Ústave 78 008 din),
svojmu sekretárovi 50 000 din Ladislavovi Čanjimu, ktorí je tiež zamestnaný a príma plat v NRSNM a dodatočne dostal aj od pani Sklabinskej 76 500 din.
Marine Čanji 50 000 dinárov, Jánovi Puškar 10 000 din, Jarmile Ćendić 10 000 din, Michalovi Madackému (300 000 din na SND Galeriu), Ane Simonović 10 000 din, Svetlane Zolnjanovej v roku 2010 388 501 dinarov na dnevnice a cestovnie trovy a od NRSNM v roku 2013 ugovori 115 550 dinárov.

Pani Sklabinská angažuje Samuela Čelovského 86 746 din, Michala Madackého 224 370 din, Ladislava Čaniho dokonca aj samu seba a Katarínu Mosnákovú (ktorá tiež má plat v ústave). Pavlovi Čanimu sa v Ústave tiež pekne darí ugovori o delu 3000 eur a tiež má plat v MVS 79 786 bruto.

Ana Hrćan Leskovac svojmu manželovi Nenadovi Leskovac schválila v KIS KYSÁČ: 150 602 din + 100 000 din + 166 266 din +156 627 din + 95 028 din.

Pán Pavel Čani riaditeľ MVS dáva honoráre Vladimírovi Valentíkovi 235 000 din a Andrejovi Melegovi 132 000 din.

Ide o peniaze všetkých nás!
Na ktorej listine sú hore uvedené mená?

Klbko sa začalo poriadne rozmotávať a kam skončí to vie iba pánboh....

Všetky ZMLUVY si pozrite na našom webe www.facebook.com/.../
Nahlásiť administrátorovi
+12 #26 najprv sama sebe a potom svojmu manželoviSas 2014-10-18 09:44
Ana Tomanová-Makanová najprv sama sebe a potom svojmu manželovi delí peniaze! Zmluva ktorú Ana Tomanová-Makanová podpísala so svojím manželom Jánom Makanom! Ako nazvať takéto správanie predsedníčky NRSNM? ZMLUVY SÚ TU: www.facebook.com/.../

Tieto údaje môže požiadať každí Slovák v Srbsku. Združenie Slováci a Spolužitie dostalo tieto informácie až po reagovaní Poverenca Šabića pre informácie od verejného významu lebo NRSNM najprv odmietla nám údaje dať a skrývala to pred verejnosťou
Nahlásiť administrátorovi
+9 #25 Kde sú naše peniaze?Sas 2014-10-18 08:56
Kultúra, vzdelanie, znalosť práva a informovanie v podaní Anny Tomanovej Makanovej. Takto doteraz robila Anna Tomanová Makanová a takto bude aj pokračovať tvrdi vo svojom slogane! DOKUMENTY NAJDETE TU: www.facebook.com/.../

Z naších peňazí bez vymenovania kde a komu išli peniaze! Vzdelávanie 4 813 870 din, kultúra 4 652 828 dinárov, Informovanie 1 324 850 a použitie jazyka a písma 1 070 428. Ako nazvať takéto správanie predsedníčky a vedenia NRSNM?

Tieto údaje môže požiadať každí Slovák v Srbsku. Združenie Slováci a Spolužitie dostalo tieto informácie až po reagovaní Poverenca Šabića pre informácie od verejného významu lebo NRSNM najprv odmietla nám údaje dať a skrývala to pred verejnosťou
Nahlásiť administrátorovi
+9 #24 doplnok novinarkiSlovenska strana 2014-10-16 15:56
Pani novinárka nevyniesli ste to prečo prídeme skúmať finančné dokumenty. Aby narod vedel pravdu a videl čo sa tam 11 rokov varilo

Prídeme skontrolovať všetky dokumenty a finančné účtovné dokumenty v rokoch 2003-2014:
1. . Koľko predsedníčka Anna Tomanova-Makanova mala vyplatených dnevnic v NRSNM? Kto dostal odmeny v rokoch 2010-2014?
2. Koľko Vladimír Valentík osobne a koľko Slovenské vydavateľské centrum dostalo peňazí v rokoch 2003-2014? Koľko Pavel Čanji, Ladislav Čanji, Andrej Meleg, Milina Sklabinská a Svetlana Zolnjanová a ostatní z listiny číslo 1 mali vyplatené honoráre v rokoch 2003-2014?
3. Koľko prostriedkov bolo minutých na vypracovanie štúdie pre Múzeum Vojvodinských Slovákov v Báčskom Petrovci a koľko peňazí bolo minuté do adaptácie stavby v Chmeľovom sklade (projekt prepadol a zodpovednosť žiadna)? Dokumenty či peniaze sú vôbec vrátené na Slovensko? Zaujímajú nás výpisy z účtu o návrate 200 000 eur či existujú?
4. Na oslavy a koktejl NRSNM sa minulo približne 15 000eur! Čo sa oslavovalo?
5. Koľko prostriedkov sa minulo na Pamätný dom Martina Jonáša v Kovačici a na čo tieto prostriedky boli presne použité?
6. Kto všetko mal vyplatené honoráre a zmluvy o dielo od NRSNM v rokoch 2003-2014?
7. Ktoré spolky, združenia, asociácie, folkorné súbory, ženské spolky, evanjelicke zbory, športové kluby dostali financie a na aké aktivity? Predsedníčka tvrdila že 27 združení ju podržalo a koľko oni potom za to dostali peňazí? Nech zverejní všetky údaje kto dostával?
8. Koľko Jasmina Mašulović mala podpisaných zmlúv? A kto rozhodol o jej zmluve?

Národ si nárokuje pravdu!
Ján Paul, predseda Slovenskej Strany a člen NRSNM za Slovenskú stranu
www.facebook.com/.../
Nahlásiť administrátorovi
+14 #23 Otvorený listnovinarka 2014-10-16 11:42
Vážení Slováci,
listina číslo 3 MATICA SLOVENSKÁ V SRBSKU - ZA SLOVENSKOSŤ Katarína Melegová-Melichová a listina číslo 4 SLOVÁCI VPRED! - PAVEL SUROVÝ odsudzuje konanie vedenia NRSNM, ktorému mandát vypršal, za zneužitie týždenníka Hlas ľudu, ktorého zakladateľom je NRSNM. NRSNM má právo vyzývať Slovákov, aby sa v čím väčšom počte zapisovali do osobitého voličského zoznamu a aby na voľby vyšli. Nie je však v poriadku použiť a priradiť logo NRSNM k propagačnému materiálu listiny číslo jeden a zároveň ich vyzývať aby volili túto listinu.
Národnostná rada slovenskej národnostnej menšiny je naša slovenská inštitúcia, ktorá pozostáva z 29 členov z piatich volebných listín. Všetci členovia majú rovnaké práva. Aspoň by mali mať, čiže podľa toho, by mali mať právo vyzývať voličov aby hlasovali aj za ich listiny.
Okrem toho, vedenie NRSNM návštevy v predvolebnom období využíva na udelenie prostriedkov, ktoré nie sú vlastníctvom žiadnej z listín, ale patria všetkým Slovákom.
Z tejto pozície moci sú ostatní členovia NRSNM rady ako aj ostatné listiny znevýhodnené vo volebnej kampani.

V Báčskom Petrovci 15.10.2014
V prílohe sa nachádza podpísaný list

Katarína Melegová-Melichová
nositeľka listiny Matica slovenská – za slovenskosť

Pavel Surový
nositeľ listiny SLOVÁCI VPRED!
Nahlásiť administrátorovi
+11 #22 Kontrolanovinarka 2014-10-16 11:41
Vážení pracovníci NRSNM, pani predsedníčka a členovia NRSNM ,
Slovenská strana a ja ako člen v piatok v priestoroch a kancelárii NRSNM o 12 hodine prídem kontrolovať všetky zmluvy a finančné správy ktoré sme už 1 rok nedostali a poverenec Šabić nám dal za pravdu, že NRSNM nedodržuje zákon!

Pani Makanová na 20. zasadnutí NRSNM povedala že každý má pravo prísť kontrolovať prácu NRSNM aj Ján Paul. Posle to zverejnila do Hlas Ľudu v čísle 26/4601 28.6.2014 číslo strany 5. "Ján Paul má právo prísť do miestnosti rady a skúmať všetko čo ho zaujíma".



Národ si nárokuje pravdu!
Ján Paul, predseda Slovenskej Strany a člen NRSNM za Slovenskú stranu
Nahlásiť administrátorovi
+9 #21 VIDEO RTVSlovenská strana 2014-10-12 16:32
VIDEO RTV: www.youtube.com/.../

Ana Tomanova Makanova a vedenie Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny neposkytli priamo zvolenému členovi na voľbách požadované informácie na ktoré ako člen rady má pravo podľa zákona. Ide o hrubú obštrukciu a porušovanie zákonných práv člena Jána Paula. Prečo by verejnosť nemala právo vedieť kto dostal aké honoráre z našich daní?

Pripájam otázky na ktoré Slovenska strana a ja ako člen Slovenskej strany v Národnostnej rade slovenskej národnostnej menšiny dodnes som nedostal odpovede :

1. Koľko prostriedkov bolo minutých na vypracovanie štúdie pre Múzeum Vojvodinských Slovákov v Báčskom Petrovci a koľko peňazí bolo minuté do adaptácie stavby v Chmeľovom sklade (projekt prepadol a zodpovednosť žiadna)?
2. Koľko prostriedkov sa minulo na Pamätný dom Martina Jonáša v Kovačici a na čo tieto prostriedky boli presne použité?
3. Kto všetko mal vyplatené honoráre a zmluvy o dielo od NRSNM v rokoch 2003-2014?
4. Koľko predsedníčka Anna Tomanova-Makanova mala vyplatených polodiet v NRSNM? Kto dostal odmeny v rokoch 2010-2014?
5. Ktoré spolky, združenia, asociácie, folkorné súbory, ženské spolky, evanjelicke zbory, športové kluby dostali financie a na aké aktivity?

Národ si nárokuje pravdu!
Ján Paul, predseda Slovenskej Strany a člen NRSNM za Slovenskú stranu
Nahlásiť administrátorovi
+11 #20 VIDEO: Ana Tomanová Makanová porušuje zákonSlovenská strana 2014-10-12 11:22
Ana Tomanová Makanová a pracovníci NRSNM porušujú zákon a odmietajú vykonať riešenie Poverenca pre informácie od verejného významu pod číslom 07-00-027 52/2014-03 zverejneného dňa 8.9.2014. VIDEO
www.youtube.com/.../

Sajt:
www.facebook.com/.../
Nahlásiť administrátorovi
#19 RE: Voľby do národnostných rád...Guest 2014-10-12 08:06
This comment has been deleted by Administrator
+15 #18 MAKANOVŠTINA BEZ PRESEDANAjaroslav djordjijev 2014-10-12 08:05
Ono što je sebi dozvolila A.T. Makanova za poslednjih 11 godina "vladavine" Nacionalnim savetom Slovacke nacionalne zajeddnice je nedopustivo jednoumlje usmereno na ličnu korist i korist njenih najbližih saradnika: Vladimira Valenćika, Pavela Čanjija, Jarmilu Ćendić, Svetlanu Zolnjan, Milinu Sklabinski kao i njenog supruga - Jana Makana, koji vladavinom iz senke, projektuje monstruoznu strategiju -"otimačina bez presedana" !
Nahlásiť administrátorovi
-14 #17 Panovi PauloviKovačičan 2014-10-11 20:17
Vravite pan Paul že ste člen NRS,
OTAZKA: Prečo ste vi nedostali ani jeden honorar z NRS,
ODPOVEĎ:Preto že ste nič nerobili,lebo neviete,A ktomu mali bi ste ešte aj zaplatiť členom lebo ste im slobodni čas zneuživali rospravali hluposti, a ktomu nigdi ste neboli v teme,stale v svojom svete otazok a kritiki.
Ja vas nerozumjem vlastne o čo vi bojujte.Veď vam bi bolo veľa merkuvať aj aj dve nakreslene ovce, a ni ab i ste vi voľačo viedli
A nedaj bože biť prvi medzi istima.
Nahlásiť administrátorovi
+19 #16 Sluby sa slubuju...Nezamestnana 2014-10-11 20:08
Sluby sa slubuju a blazni sa raduju... Kolkim ATM slubila zamestnanie? Mne slubila ze zamestna moju dceru ale mi to nesplnila....
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články