Kulpínska kuchárka

Nová literárna tvorba

Na súbehu časopisa pre literatúru a kultúru Nový život za poéziu, prózu a esej, prvá cena sa dostala Ladislavovi Čánimu za cyklus básní, druhú si rovnoprávne rozdelili Martin Prebudila a Mišo Smišek, kým sa tri rovnoprávne ceny dostali Michalovi Bírešoovi, Martine Bartošovej a Anete Lomenovej. Prvú cenu v kategórii prózy na súbehu časopisa pre deti Zornička udelili Anne Malkovej, druhú Márii Vrškovej a tretiu Miroslavovi Demákovi. V kategórii poézie prvá cena sa dostala Zuzane Čížikovej, druhá Márii Vrškovej a tretia Anne Malkovej.

 

Nová literárna tvorba

 

Výbor pre kultúru Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny a Slovenské vydavateľské centrum usporiadali slávnostné vyhodnotenie literárnych súťaží mesačníka Nový život a časopisu pre deti Zornička dnes popoludní v Novom Sade.

 

Nová literárna tvorba

 

Udeľovanie cien prebiehalo v predsieni kabinetu podpredsedníčky Zhromaždenia Autonómnej pokrajiny Vojvodiny Anny Tomanovej-Makanovej.

 

Nová literárna tvorba

 

V pokračovaní dnešnej slávnosti boli odovzdané aj autorské výtlačky čerstvých knižných vydaní Slovenského vydavateľského centra trom mladým spisovateľkám pre deti: Anne Kukučkovej, Márii Vrškovej a Kataríne Mosnákovej Bagľašovej.

Komentárov  

-2 #3 RE: Nová literárna tvorbakritička 2014-12-29 09:14
Vážený Andria, vaša poznámka je možno očakávaná, ale v men pravdy, musím Vás poprosiť, aby ste sa najprv zasvätili do problematiky a potom vypisovali kritiky.
Po prvé súbehy boli anonymné. Členovia komisie nevedeli čiu prácu odmeňujú, až po vyhodnotení, dostali do rúk obálky s rozlúštením hesiel. Po druhé, komisiu tvoria odborníci z oblasti literatúry, ktorí si viac vážia svoj odbor , svoju prácu a časť ako pozície. Prevetre si mená komisie a uzavriete sami.
Potom vám navrhujem, akk sa aspoň trochu vyznáte do literatúry, prečítajte si víťazné práce. Básnický cyklus Elegia Ladislava Čániho je antologickým literárnym skôstom. teda nabudúce sa pokúste rozumieť veciam,ktoré komentujete.
Nahlásiť administrátorovi
+5 #2 Basnik klobasnik!Ivo Andrić 2014-12-18 16:23
Basnik - klobasnik!
Nahlásiť administrátorovi
+8 #1 Ko će kome, ako neće svoj svome!Andrija 2014-12-18 16:22
Ko će kome, ako neće svoj svome!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články