Kulpínska kuchárka

Pravoslávny Nový rok v Novom Sade

V Novom Sade, meste ktoré sa uchádza o Európsku metropolu kultúry v roku 2020, na centrálnom mestskom námestí v utorok 13. januára, pri príležitosti vítania Nového roka podľa juliánskeho kalendára, vystúpi folk speváčka Svetlana Ceca Ražnatović. Časť novosadskej verejnosti ostro reagovala na túto správu a opozičné strany kritizovali SNS pre trovenie peňazí na folk divy, namiesto na nové pracovné miesta. Vojvodinská strana iniciovala petíciu proti tomuto koncertu, ktorou chcú zabrániť prieniku gýču do srbských Atén. Na Varadínskom moste sa objavil veľký transparent Nechceme Cecu, chceme pracovné miesta! a členovia bendu Zbogom Brus Li odmietli vystúpiť ako predskupina na utorňajšom koncerte.

 

Pravoslávny Nový rok v Novom Sade

 

Na koncerte vítania pravoslávneho nového roka na námestí v Novom Sade, ako hviezda večera predsa pravdepodobne vystúpi Svetlana Ražnatovićová. Bend Zbogom Brus li by mal mať koncert pred jej vystúpením, avšak hudobníci na svojom fejsbukovom profile uviedli, že z etických dôvodov nechcú vystúpiť ako predskupina na koncerte Ceci Ražnatovićovej.

Koncertu sa protivia aj viaceré združenia a organizácie, z ktorých niektoré navrhujú v ten deň na námestí radšej otvoriť verejnú kuchyňu pre hladných. Z mestského vedenia však potvrdili, že Ceca v utorok, 13. januára predsa pobaví prítomných na námestí, o čom dôkladnejšie informácie zverejnia zajtra.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články