Kulpínska kuchárka

Nevhodný typ

Polovicou januára sa začalo trojmesačné, doposiaľ najväčšie a prvýkrát priamo európske turné k 20. výročiu slovenskej punk-rokovej hudobnej skupiny z Bratislavy Inekafe (Iné Kafe), založenej v roku 1995. V rámci turné pod názvom „20 rokov nevhodní EU tour 2015" kapela navštívi 24 miest v 7 štátoch ako SK, CZ, SRB, PL, UA, UK a IRL. V piatok absolvovali nanajvýš vydarený koncert v petrovskej Vrbare a včera sa, vďaka nim, po slovensky spievalo aj v belehradskom Dome mládeže. Turné sa nesie v znamení dvoch desaťročí Inekafe na hudobnej scéne s osobitným akcentom na najnovší album –Nevhodný typ. Tento ich album vyšiel na sklonku minulého roka a je v poradí siedmy, koľko je aj krajín, ktoré na turné navštívia. Po Srbsku nasleduje Česko – Plzeň kde budú koncertovať 13. marca.

 

	Foto: Inekafe

 

Foto: Inekafe

 

Frontmenom skupiny je Vratko Rohoň, ktorý je aj spevákom, gitaristom, skladateľom a textárom. Jozef Praženec Dodo je bubeník a Roman Hulín Hulo hrá na base.

 

Foto Club Vrbara

 

Foto Club Vrbara

 

Foto Club Vrbara

 

Foto Club Vrbara

 

Na koncerte Inekafe v Báčskom Petrovci vystúpilo i viacero skupín podpory, okrem iných Zemljotres z Aradáča, Cepeni Ćunci z Ladovice a Manjak inspiracije zo Starej Pazovy a v Belehrade miesto staropazovskej skupiny vystúpili smederevskí pank-rokeri Gavrilo Princip.

„Neuveriteľná atmosféra, veľké ĎAKUJEME priatelia, náš prvý a dúfame že nie posledný koncert vo Vojvodine!!" – napísali na svojej facebook stránke členovia Inekafe po koncerte v Báčskom Petrovci.

 

V Belehrade (Foto: Inekafe)

 

V Belehrade (Foto: Inekafe)

 

Po koncerte v Belehrade sa Inekafe poďakoval všetkým návštevníkom ale aj Slovákom: „Chceme sa poďakovať všetkým Slovákom, ktorí prišli na oba koncerty za fantastickú podporu a atmosféru. Budeme hľadať cesty, ako u Vás zahrať opäť. Ak by ste vedeli aj Vy o niečom, najmä vo Vojvodine, dajte nám vedieť."

Počas existencie bend usporiadal vyše 1.300 koncertov na Slovensku, Česku, Ukrajine, Poľsku, Nemecku, Veľkej Británii a USA. Do Srbska prišli po prvýkrát.

V ústrety návštevy Srbska RTV v mládežníckej relácii Hore-dolu takto avizovala koncert:

 

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články