Kulpínska kuchárka

BACKUP fest v Petrovci

V sobotu 4. júla 2015 vo Vrbare v Báčskom Petrovci bude prvý BACKUP fest a na ňom ako festivalová hviezda vystúpi skupina Zabranjeno pušenje, jedna z najznámejších punk - rock skupín z priestorov bývalej Juhoslávie. Skupina Zabranjeno pušenje vznikla ešte roku 1980 avšak dodnes s veľkým úspechom koncertuje a vydáva nové nahrávky. Festival v Báčskom Petrovci, o ktorom sa ešte veľa nevie a predsa sa o ňom už píše na významných portáloch, zorganizuje mladučké, iba dvojtýždňové Združenie YMCA Serbia z Báčskeho Petrovca, ktoré si zrejme, hneď na začiatku vysoko stavia latku a neľaká sa ani tvrdého orieška.

 

Foto Martin Pucovský

 

Foto Martin Pucovský

 

V Združení YMCA Serbia sú i mládežníci, ktorí sa v niekoľkých minulých rokoch podieľali na organizácii KULPIN festu, ktorý sa už zaradil medzi úspešnejšie festivaly tohto druhu v Srbsku. Pokračujúc v tradícii kulpínskeho festivalu očakávajú, že aj na BACKUP feste sa zhromaždia mladí ľudia nielen z Báčskeho Petrovca, Kulpína a okolia, lež aj Nového Sadu a iných miest z Vojvodiny a regiónu.

 

BACKUP fest v Petrovci

 

Vstupenky sa začnú predávať od 1. júna a budú stáť 500 dinárov. Podľa správ z organizačného tímu, čoskoro by sa určitému počtu záujemcov mali ponúknuť aj vstupenky po promočnej cene, o čom organizátori čoskoro poinformujú.

YMCA Serbia je novoutvorené mládežníckeho združenia. Pred dvomi týždňami sa dve mládežnícke organizácie pôsobiace v Báčskopetrovskej obci YMCA (Young Man´s Christian Association) a EYBL (Enable Youth Better Life) zlúčili s cieľom spolu tvoriť a s vedomím, že spolu dokážu viac.

O nich viac TU:
http://www.kulpin.net/22-aktuality/aktuality/8029-spolu-tvorime-ymca-serbia

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+2 #1 RE: BACKUP fest v PetrovciJaska 2015-05-23 23:46
Spamätajú sa organizátori podobných hudobných podujatí povolať aj našu jedinečnú kapelu MARIENFELD??? Kulpinfestovci, Selenčafestovci a aj vy Backupfestovci, atp?
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články