Kulpínska kuchárka

Humanita dobanovských šafárikovcov

Dobanovskí šafárikovci opäť preukázali svoje veľké srdce...

V sobotu 16. mája v sále Slovenského domu spolu s KUD Budúcnosť prichystali vydarený večierok folklóru venovaný priateľom z KUD Kolónia z Kragujevca, ktorým počas novoročných sviatkov vyhorel Dom kultúry so všetkým náradím a kostýmami. V programe sa zúčastnilo asi 180 detí dobanovských spolkov a z predaja vstupeniek bolo zozbieraných 43.750 dinárov.

 

Humanita dobanovských šafárikovcov

 

Humanita dobanovských šafárikovcov

 

Nedeľa 17. mája bola určená pre divadlo, kedy mladí herci zahrali Šípkovú Ruženku. Vychovávateľky z predškolskej ustanovizne a šafárikovci z divadielka zozbierali asi 10.000 dinárov. Celkový zárobok z predaných vstupeniek a z predajnej výstavy detských prác venovali Ive Milosavljević na operáciu. Iva Milosavljević sa aj zúčastnila v divadelnom predstavení, kde stvárnila malú Ruženku a recitovala básne matke. Treba poznamenať, že väčšina členov svoj príspevok pre jej operáciu venovala prostredníctvom humanitárnej sms: naťukať 69 a zaslať na 3030.

 

Humanita dobanovských šafárikovcov

 

Humanita dobanovských šafárikovcov

 

Humanita dobanovských šafárikovcov

 

Na stredu 20. mája o 11. hodine SKOS Šafárik z Dobanoviec očakáva ďalšia akcia. Vystúpi na Vysokej škole cestovného ruchu na Novom Belehrade, kde predstavitelia slovenského veľvyslanectva v čele s veľvyslancom SR v Belehrade J.E. Jánom Varšom študentom a turistickým pracovníkom predstavia Slovensko a jeho potenciály. V kultúrno-umeleckom programe vystúpia speváci a tanečníci SKOS Šafárik a Aktív žien sa predstaví etnografickou výstavou ručných prác a gastronómiou.

 

Humanita dobanovských šafárikovcov

 

Slovenská tradícia bude prezentovaná aj prostredníctvom insitných obrazov z Galérie Babka z Kovačice.

 

Žeľko Čapeľa

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články