Kulpínska kuchárka

Kysáčan vo finále v Číne

Grafický dizajnér Pavel Surový z Kysáča, aj tohto roku postúpil do finále na prestížnej celosvetovej súťaži v dizajne HiiiBrand (Peking, Čína). Vlani boli na tejto súťaži do finále nominované tri a v tomto roku až štyri jeho práce: v kategórii profesionálne logo Pecaroš, Jelovnik a Nova iskra a Kráľovské pivo King's Beer v kategórii profesionálneho obalového dizajnu. V súťaži bolo prihlásených 1051 dizajnérskych prác z viac ako 40 krajín sveta a hodnotenie trvalo vyše dvoch mesiacov.

 

Kysáčan vo finále v Číne

 

V kategórii profesionálny logo dizajn do finále sú zaradené tri Surového práce: Pecaroš (Rybár), ktorú vypracoval pre istú online predajňu rybárskej výstroje v Srbsku a Nová iskra bola vyrobená pre jeho prezentáciu na súbehu do dizajnérskeho spolku.

 

Kysáčan vo finále v Číne

 

Jelovnik (Jedálny lístok) predstavuje novú online službu, ktorá má začať s prácou v septembri a určená je predovšetkým pre reštaurácie, ktoré tu budú predstavovať svoje denné menu a ďalšie ponuky vo všetkých mestách v Srbsku.

 

Kysáčan vo finále v Číne

 

Práca King's Beer už získala jednu bronzovú medailu v USA. „Inšpirovali ma farby a zvieratá z kráľovského obdobia, ktorými som priblížil kráľovskú tradíciu lovu a preniesol ju na etiketu," ozrejmuje Surový.

 

Kysáčan vo finále v Číne

 

Surový v minulosti získal aj ďalšie prestížne svetové ocenenie za dizajn. Vrcholom jeho úspechu je víťazstvo v celosvetovej súťaži HiiiBrand o najlepší brand sveta s prácou Diva, ktorá mu priniesla Oskara za najlepšie riešenie identity v Európe. Vtedy do súťaže bolo prihlásených 4 136 prác zo 60 krajín. Získal aj dve bronzové medaily v kategórii profesionálne logo a bronz pre obaly vína v Amerike. Vyše 50 jeho prác je zverejnených v magazínoch a knihách po celom svete.

„Grafický dizajn mi bol najprv hobby. Vyštudovaný som ekonóm/informatik a ako marketingový konzultant pracujem vyše 8 rokov. Kreslenie pri káve na obednej pauze mi predstavovalo oddych. Spájaním komunikácie, filozofie a nápadov vznikli všetky moje grafické návrhy. Z hry sa zrodil úspech," – hovorí Pavel Surový.

 

Kysáčan vo finále v Číne

 

Podobný článok TU:
http://www.kulpin.net/archiv/22-aktuality/aktuality/5774-kysaanom-svetovy-bronz-pre-dizajn

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+10 #1 Správny SlovákJanko 2015-05-31 22:08
Pavela si vážim ako správneho Slováka, ktorý sa verejne konfrontoval a postavil proti 12-ročnej nadvláde Anny Tomanovej-Makanovej. Pokým ostatní mlčali a tiho súhlasili a zapredali sa Anne Tomanovej-Makanovej on vystúpil s pravdou a argumentmi do verejnosti. Veľmi si važim jeho boj proti korupcii, rodinkárstvu a klientelizmu. Verím, že porazí zlo a že jeho čas rýchlo príde. Zaroveň mu gratulujem na úspechu!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články