Kulpínska kuchárka

Výsledky 45. FF Tancuj, tancuj...

Na jednu odbornú porotu včera v Hložanoch najsilnejšie zapôsobili domáci tanečníci a na druhú domáci speváci. Hložianski folkloristi obsadili totiž prvé miesto a získali sošku NRSNM, ale aj cestu na Detvu. Na druhé miesto sa dostali staropazovskí tanečníci a na tretie Jánošíčania. Podobne ako čo Hložančania získali dve prvé ceny, tak Jánošíčania získali dve tretie, keďže nielen tanečníci ale aj speváčky obsadili tretie miesto. V kategórii speváckych skupín Kysáčanky si vyspievali druhú cenu a prvú získala hložianska dievčenská skupina. Okrem toho porota udelila aj špeciálnu cenu pre dlhodobo výborný výkon ženskej speváckej skupine z Vojlovice a dievčenskej speváckej skupine z Nového Sadu. Súťažili aj orchestre – najlepší bol vojlovický, na druhé miesto sa dostal novosadský a na tretie miesto padinský.

 

Foto: Zdenka Iker

 

Foto: Zdenka Iker

 

Foto: Zdenka Iker

 

Foto: Zdenka Iker

 

Foto: Zdenka Iker

 

45. ročník Folklórneho festivalu Tancuj, tancuj 2015 otvorili predstavitelia vlaňajšieho víťazného súboru zo SKC P. J. Šafárika v Novom Sade.

Včera v Hložanoch úhrne vystúpilo 1 300 účastníkov z takmer všetkých našich slovenských vojvodinských prostredí, ako aj hosťujúce súbory z krajiny a zahraničia: zo Slovenska, Česka a Chorvátska.

Viac o FF Tancuj, tancuj 2015 TU:
http://hl.rs/cestu-na-detvu-si-vytancovali-hlozancania/

 

Komentárov  

+13 #1 Pekná nameštaľka.Petrovčanka 2015-06-01 14:16
Pekná nameštaľka. Nie sme ovce aby sme to nevedeli.
Lokálne voľby klopú na dvere preto je Bohušovi ako budúcemu predsedovi obce dôležite získať hlasy Hložančanov a matičiarov z Petrovca.
Demokratická svita na čele s Vasinom, Makankov, Melečkov, Marčokom a Červenákom chce naďalej vládnuť Petrovci. Ide sto milionové rozpočty.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články