Kulpínska kuchárka

Ďakujeme za záchranu životov

Pri príležitosti 14. júna Svetového dňa darcov krvi, Červený kríž Srbska dnes v konferenčnej sále Červeného kríža Srbska v Belehrade zorganizoval slávnostné odovzdávanie najvyšších vyznamenaní v oblasti dobrovoľného darcovstva krvi za roky 2013 a 2014. Medzi osem najhumánnejších prostredí aj ďalej patrí Obec Báčsky Petrovec, ktorá si tento titul udržiava už 33 rokov. Byť medzi najlepšími v štáte a to nielen v terajšom, ale aj v niekdajšej SFRJ, je hodné hlbokej poklony. Gratulujeme.

 

Foto: Červený kríž Srbska

 

Foto: Červený kríž Srbska

 

Osem organizácií Červeného kríža, ktoré motivovali vo svojich prostrediach viac ako 5% populácie za darovanie krvi, dostali najvyššie ocenenia v oblasti dobrovoľného darcovstva krvi, ocenenie "Najhumánnejšie životné prostredie" v rokoch 2013 a 2014.

Víťazi tejto ceny v roku 2013 sú: Červený kríž Požarevac s dosiahnutím 8,61% krvných odberov, Červený kríž Kanjiža s 6,38%, Červený kríž Báčsky Petrovec s 5,77%, Červený kríž Báčska Palanka s 5,61%, Červený kríž Indjija s 5,30% a Červený kríž Mali Idjoš s 5.15% darovanej krvi.

Ceny za rok 2014 získali: Červený kríž Požarevac s 8,94%, Červený kríž Kanjiža s 5,35%, Červený kríž Báčsky Petrovec s 5,44%, Červený kríž Lazarevac s 5,41%, Červený kríž Báčska Palanka s 5,24% a Červený kríž Zemun s 5,12%

Predstaviteľom uvedených obecných organizácií červeného kríža ceny odovzdala poradkyňa prezidenta Srbska Dr. Jasmina Mitrovic Maric.

V tomto roku, Svetový deň darcov krvi 14. júna, sa slávi pod heslom "Ďakujem vám za záchranu môjho života".

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články