Kulpínska kuchárka

Za 30 dní 25 vystúpení

Taká je stručná súvaha najnovších aktivít SKOS Šafárik z Dobanoviec. V období od polovice mája do polovice júna v kalendári programov dobanovských šafárikovcov takmer nebolo voľného dňa. Svoju bohatú činnosť úspešne prezentovali na početných podujatiach.

 

Za 30 dní 25 vystúpení

 

Folklórna sekcia absolvovala až 15 vystúpení (teda v priemere každý druhý deň), z čoho 4 na domácom a ostatné na hosťujúcich terénoch, medzi ktoré patrí festival Homoľské motívy v Kučeve, dedinská slávnosť a festival folklóru v Ugrinovciach, vystúpenia v Novom Sade: na novosadskom veľtrhu, v Master stredisku, na SPENS-e a na kúpalisku Štrand na festivale "Zov Ravnice"...Zúčastnili sa aj na výročnom koncerte KUS-u Škola folklóru v Boľovciach pod názvom Boľovské perly. Predstavovali Slovenskú republiku a slovenské veľvyslanectvo na Vysokej turistickej škole v Belehrade, zorganizovali humanitárne koncerty...

 

Za 30 dní 25 vystúpení

 

Aktív žien sa zúčastnil na troch podujatiach, okrem iného aj na výstave tradičných predmetov a jedál na FFTT v Hložanoch.

 

Za 30 dní 25 vystúpení

 

Športová sekcia, karatisti, sa zúčastnili na športovom, kultúrnom a duchovnom podujatí Sväté Srbsko (Sveta Srbija), ktoré sa uskutočnilo 30. a 31. mája v Belehrade.

 

Žeľko Čapeľa

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články