Kulpínska kuchárka

Nová slovenská politická strana

SLOVÁCI VPRED! tak sa bude volať nová politická strana, ktorú zakladá rovnomenná skupina občanov v čele s Pavlom Surovým z Kysáča. Podľa vyhlásenia jej predstaviteľov, hlavným ich predsavzatím bude spájanie všetkých Slovákov. Záujmy Slovákov v Srbsku by chceli hájiť v dialógu so štátom, pokrajinou, lokálnymi samosprávami a miestnymi spoločenstvami. Chceli by sa pokúsiť zjednotiť naše národnostné spoločenstvo, ktoré sa politicky, ale aj národnostne oslabuje vlastným trieštením.

 

Nová slovenská politická strana

 

 

Komentárov  

-20 #3 PROBLÉMY SLOVÁKOVPavel Surový 2015-08-28 19:46
HOVORIŤ VEREJNE O PROBLÉMOCH SLOVÁKOV VO VOJVODINE, ZNEUŽITIACH V SLOVENSKÝCH INŠTITÚCIACH A KORUPCII STÁLE JE PROBLÉMOM (PROBLÉMY SA SKRÝVAJÚ POD KOBEREC, ale aj CENZÚRA sa stála KAŽDODENNOU PRAXOU v rukách politiky a slovenských politikov) a práve naše pôsobenie ako SLOVENSKEJ POLITICKEJ STRANY SLOVÁCI VPRED! nám dáva možnosť tieto problémy vyniesť celoštátne do médii.
Potrebné je hovoriť verejne a otvorene svojmu SLOVENSKÉMU NÁRODU, čo sú naše pálčivé problémy a čo sa robí zle, ako sa správajú tí – slovenskí funkcionári čo nás teraz zastupujú a majú po 4,5,6,7,8 funkcii, iba kritikou a sebarefleksiou ich správania, môžeme vylepšiť súčasný systém a isť vpred.
Naším hlavným a tím najväčším cieľom je OBHAJOVAŤ NÁRODNOSTNÉ ZÁUJMY A PRÁVA SLOVÁKOV na území Vojvodiny a Srbska. AK SA NEBUDEME STARAŤ O SVOJ SLOVENSKÝ NÁROD TAK ZANIKNEME VO VOJVODINE.
Naším cieľom je NASTAVIŤ ČESTNÉ PRAVIDLA HRY U SLOVÁKOV VO VOJVODINE tak aby všetko bolo transparentné aby sa vedelo kam ide každí dinár, t.j. peniaze, všetkých nás daňových poplatníkov. ABY SA ODSTRÁNILO RODINKÁRSTVO, KLIENTELIZMUS, ZNEUŽÍVANIE FUNKCIÍ A MOCI a aby sa prestálo so systémom tak ako sa doteraz robilo. STATUS QUO NEPRICHYTÁVAME.
Prečo slovko VPRED! je to výzva pre všetkých Slovákov aby sme išli stále dopredu v každej oblasti, zdokonaľovali to čo máme, zveľaďovali svoju slovenskosť, jazyk, písmo, kultúru, vieru, a aby sme sa my Slováci po 15 rokoch naozaj pohli o krôčik, ČI KROK PO KROK K LEPŠIEMU A SPRAVODLIVEJŠIEMU SYSTÉMU a k lepšiemu životu Slovákov na tunajších priestoroch.
Nahlásiť administrátorovi
-22 #2 ĎAKUJEME ZO SRDCA!!!Anna Boldocky Ilic 2015-08-27 23:45
V Báčskom Petrovci podporilo SLOVÁKOV VPRED! za dva dni viac ako 300 občanov z Báčskeho Petrovca, Kulpína a Hložian. Občania obce čakali v rádoch po 20 osôb aby nám dali podpis a podporu na registráciu slovenskej politickej strany. Pre SLOVÁKOV VPRED! je to jasný signál, že všetko čo robíme má podporu SLOVENSKÉHO NÁRODA.
Nahlásiť administrátorovi
-16 #1 OBHAJOVAŤ NÁRODNOSTNÉ ZÁUJMY A PRÁVA SLOVÁKOVPavel Surový 2015-08-24 19:04
Naším hlavným a tím najväčším cieľom je OBHAJOVAŤ NÁRODNOSTNÉ ZÁUJMY A PRÁVA SLOVÁKOV na území Vojvodiny a Srbska. Počas 15 rokov nás viedli a reprezentovali Slováci v politických stranách alebo Slováci z povolania, ktorí PRACOVALI PRE SVOJE OSOBNÉ ZÁUJMY, záujmy jednotlivých politických strán a NIE PRE SLOVENSKÝ NÁROD.
SLOVÁCI VPRED! chcú to zmeniť, lebo AK SA NEBUDEME STARAŤ O SVOJ SLOVENSKÝ NÁROD TAK ZANIKNEME VO VOJVODINE. Prebieha exodus a každodenné odsťahovanie Slovákov za prácou a lepším životom do zahraničia.
Preto sme začali so zberom podpisov pre založenie SLOVENSKEJ POLITICKEJ STRANY s názvom SLOVÁCI VPRED!, ktorá bude STRANA VŠETKÝCH SLOVÁKOV ŽIJÚCICH V BÁČKE, BANÁTE, SRIEMA A V BELEHRADE. Postaviť pravých ľudí na práve miesta, ktorí ozajstne svojou prácou, integritou a nebojácnosťou budú hájiť národne záujmy Slovákov vo Vojvodine v každej osade a regiónoch je pre nás veľkou výzvou.
Hlavným cieľom nám je SPÁJAŤ VŠETKÝCH SLOVÁKOV ABY SME SPOLU MY SLOVÁCI BOLI SILNEJŠÍ pri artikulovaní a vedení dialógu so štátom, Pokrajinou, lokálnymi samosprávami a osadami v ktorých žijeme. Chceme viesť aktívny každodenný dialóg so Slovákmi, slovenskými inštitúciami a médiami. Naše dvere sú otvorené PRE VŠETKÝCH ĽUDÍ DOBREJ VÔLE, ktorí chcú RIEŠIŤ PROBLÉMY NÁŠHO SLOVENSKÉHO NÁRODA a pomôcť v presadzovaní týchto návrhov na patričných miestách v inštitúciach. Taktiež spolupráca so Slovenskou republikou a nastavenie rovnovážneho modelu spolupráce je nutným krokom k obstátiu Slovákov vo Vojvodine. Vniesť Európske pravidla hry, štandardy, rámec správania inštitúcii a kultúru je naším záväzkom.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články