Kulpínska kuchárka

Pánovi spievali spolu

Včera v Selenči Pánovi spolu spievali a hrali: Svätý Sáva z Vajsky, Ritam vjere zo Subotice, Leopold zo Selenče, Hermon z Kulpína, orchestrík selenčskej základnej školy, Zvony zo Selenče a sólistky Slovenka Benková-Martinková, Anna Širková, Mária Turanská a Rúth Petrášová. Priliehavé verše predniesla Anna Margaréta Valentová. Ekumenický koncert kresťanskej duchovnej hudby Pánovi spievame spolu prebiehal v sieni domu kultúry. Program moderovala Mária Trusinová a na úvod programu v pozdravných príhovoroch hostí, slová chvály za úspešnú organizáciu boli adresované PaedDr. Jurajovi Súdimu, umeleckému vedúcemu Komorného zboru Zvony, ktorý neúnavne a úspešne pracuje na poli hudobnej kultúry.

 

Školský orchestrík pod vedením Juraja Súdiho a sólistka Michaela Papová

 

Školský orchestrík pod vedením Juraja Súdiho a sólistka Michaela Papová

 

Na úvod programu sa prihovoril zástupca predsedu Obce Báč a predseda organizačného výboru koncertu Zdenko Kolár a potom aj predseda Obce Báč Dragan Stašević, ktorý vyzdvihol, že lokálna samospráva bude aj do budúca podporovať takéto úspešné podujatia.

 

Dragan Stašević a Zdenko Kolár

 

Dragan Stašević a Zdenko Kolár

 

V programe vystúpili sólisti, zbory a kapely s prednesom duchovnej hudby, ktorá na tomto koncerte bola trochu netradičným spôsobom prezentovaná a mimo duchovných priestorov na ktoré sme si zvykli. Všetci účastníci mali príležitosť predstaviť sa publiku v sieni niekoľkými piesňami z vlastnérho reportoáru.

 

Marian Častvan a Zábavný orchester Komorného zboru Zvony

 

Marian Častvan a Zábavný orchester Komorného zboru Zvony

 

V hudobnej časti koncertu vystúpili: orchestrík Základnej školy Jána Kollára, Komorný zbor Zvony a Zábavný orchester komorného zboru Zvony zo Selenče, Literárno-hudobné združenie Svätý Sáva z Vajsky, Vokálno-nástrojová skupina Ritam vjere zo Subotice, Vokálno-nástrojová skupina Leopold zo Selenče, Vokálno-nástrojová skupina Hermon z Kulpína, ako aj sólistky Slovenka Benková-Martinková, Anna Širková, Mária Turanská a Rúth Petrášová.

 

Hermon – Kulpín

 

Hermon – Kulpín

 

Ritam vjere-Subotica

 

Ritam vjere-Subotica

 

A. M. Valentová

 

A. M. Valentová

 

Priliehavé verše predniesla Selenčanka Anna Margaréta Valentová. Oblečenie pre mužských členov zboru, Komorný zbor Zvony zabezpečil za finančnej podpory Úradu pre Slovákov žujúcich v zahraničí. Za technickú a mediálnu podporu koncertu sa organizátor, Komorný zbor Zvony, poďakoval Vladimírovi Struhárovi, Jurajovi Berédimu, Sáre Krížovej a Radiu Báčka. Organizáciu koncertu pomohli Obec Báč a Miestne spoločenstvo Selenča.

 

Sveti Sava – Vajska

 

Sveti Sava – Vajska

 

Ruth Petrášová

 

Ruth Petrášová

 

M. Turanská a Leopold zo Selenče

 

M. Turanská a Leopold zo Selenče

 

Koncert aj tento krát potvrdil, že hudba ľudí spája a rozdielne náboženské presvedčenia nie sú prekážkou na úspešnú spoluprácu v oblasti kultúry.

 

Juraj Berédi – Ďuky

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články