Kulpínska kuchárka

Delegácia zo Štrasburgu zajtra v Petrovci

Predstavitelia "Zhromaždenia európskych regiónov" zo Štrasburgu pri príležitosti pracovnej návštevy Vojvodiny, dňa 16.03.2016 navštívia aj Akadémiu podnikania žien v jej priestoroch v Báčskom Petrovci. Spomedzi veľkého počtu mimovládnych organizácií z Vojvodiny, Akadémia bola vyzvaná prezentovať výsledky svojho už 10-ročného pôsobenia v oblasti posilnenia postavenia žien v ekonomickej a politickej oblasti.

 

Výročné uznania pre oblasť rodovej rovnosti za rok 2013 v kategórii organizácií získala Akadémia podnikania žien z Báčskeho Petrovca, v mene Akadémie cenu prevzala jej riaditeľka Jana Zabunov (Foto Igor Bovdiš)

 

Výročné uznania pre oblasť rodovej rovnosti za rok 2013 v kategórii organizácií získala Akadémia podnikania žien z Báčskeho Petrovca, v mene Akadémie cenu prevzala jej riaditeľka Jana Zabunov (Foto Igor Bovdiš)

 

Výnimočná príležitosť prezentovať svoju prácu vysokej európskej delegácii nie je ani náhoda, ani štastie, jednoducho je to výsledok, kvalitných projektov, húževnatosti a vytrvalosti spolupracovníkov a spolupracovníčok Akadémie, ktorá sa v posledných rokoch profilovala ako organizácia, ktoré zastupuje najmä záujmy Sloveniek z Vojvodiny.

 

(Foto Igor Bovdiš)

 

(Foto Igor Bovdiš)

 

Príkladom toho sú posledné tri projekty: „Vojvodina – miesto významných Sloveniek", „Ženy a tvorivé zváranie", „Vojvodinská ornamentika v súčasnej odevnej tvorbe", ktorej modely budú pri tejto príležitosti oficiálne predstavené.

 

 

O tom, čo všetko dokázali, ale aj o tom, ako vidia spoluprácu s partnerskými organizáciami v regiónoch z iných častí Európy budú hovoriť s hosťami zo Štrasburgu počas zajtrajšej návštevy.

Ako mimovládna organizácia, Akadémia podnikania žien pôsobí od roku 2006 a bola jednou z prvých mimovládnych organizácií vo Vojvodine, ktorých činnosť bola zameraná na ekonomické posilnenie žien. V rámci programu, ktorý si vytýčili, kládli a kladú dôraz na vzdelávanie a tréningy žien, ktoré sa potom úspešnejšie môžu zaoberať podnikaním v existujúcich sociálno-ekonomických podmienkach. Tak prispievajú k ekonomickej nezávislosti žien a k zníženiu nerovnosti žien v ekonomickej sfére.

Akadémia podnikania žien prispieva aj k lokálnemu hospodárskemu rozvoju a v roku 2009, vďaka tejto organizácii, v Petrovci otvorili Podnikateľsko-inovačné stredisko, známe aj ako Biznis inkubátor, kde sa nachádza aj sídlo Akadémie a kde bude prebiehať aj zajtrajšie stretnutie.

Akadémia podnikania žien z Báčskeho Petrovca je členkou Európskej asociácie pre vzdelávanie dospelých a spolupracuje s radom mimovládnych organizácií v Srbsku.

 

Katarína Pucovská

 

Podobné články:
http://www.kulpin.net/archiv/22-aktuality/aktuality/6845-neobmedzene-hranice-kreativity-naich-ien
http://www.kulpin.net/component/content/article/22-aktuality/aktuality/6601-da-dokopy-hlavy-a-intitucie
http://www.kulpin.net/linky/22-aktuality/aktuality/6724-vytrhnu-nau-enu-so-spoloenskej-pasivity

 

Komentárov  

0 #2 RE: Delegácia zo Štrasburgu zajtra v Petrovcix 2016-03-16 18:10
1Bratia moji,nechcite byť mnohí učiteľmi, veď viete, že nás čaká prísnejší súd. 2Veď všetci sa prehrešujeme v mnohom. / List Jakuba 3.1- /
Nahlásiť administrátorovi
+1 #1 RE: Delegácia zo Štrasburgu zajtra v PetrovciViera Benková 2016-03-16 12:37
to je tá správna cesta našej afirmácie, vdaka že ste sa vybrali nielen správnym smerom ale aj k výsledkom...pozdravu jem vás a gratulujem! vbdwlck
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články