Kulpínska kuchárka

Perverzita

Líder DS Bojan Pajtić, na predvolebnom zhromaždení v Padine predvčerom povedal, že Slováci nikdy doteraz četníkmi neboli, „ale teraz prvýkrát, sedemdesiat rokov po druhej svetovej vojne, vidíme slovenských četníkov... sedemdesiat rokov po druhej svetovej vojne máte Slovákov, ktorí vstupujú do srbskej etnickej strany, to je niečo, čo je úplne perverzné," povedal Bojan Pajtić. Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Srbsku sa už včera ostro ohradilo od týchto slov Bojana Pajtića, odsúdili to aj viaceré politické strany, združenia a jednotlivci. Naša Národnostná rada slovenskej národnostnej menšiny, ktorá by na to prvá musela reagovať, ešte aj dnes mlčí, Anna Tomanová-Makanová sa k tomu nechcela vyjadrovať a predstaviteľom médií povedala, že zajtra vydajú písomné vyhlásenie. Nateraz nereagovala ani MSS, ani náš týždenník Hlas ľudu, ani Asociácia slovenských novinárov. Pokrajinský verejný servis informoval o tom ešte včera, ale iba v srbskej reči a dnes už aj po slovensky. Tlačové agentúry tiež ešte včera zverejnili správu s reagovaním slovenského veľvyslanectva. Tejto téme sa nevyhýbali ani niektoré lokálne médiá, avšak tie, čo majú nárok stať sa regionálnymi, sa nateraz odmlčali.

 

Perverzita

 

Je predvolebné obdobie a politické strany využívajú všetko možné na získanie bodov a potenciálnych voličov. Predvčerom sme na tomto mieste písali o veľkonočných rapkáčoch a iste neuškodí ešte raz si to zopakovať TU: http://www.kulpin.net/22-aktuality/aktuality/9055-velkonocny-rapkac . Politici nás zavádzajú, urážajú, sľubujú krajšie zajtrajšky. Tie prázdne sľuby môžeme ešte aj odpustiť, ale to, že susedovcov, priateľov, rodinu... znepriatelia a zvadia kvôli peniazom a moci, to sa už ťažšie odpúšťa.

Text reagovania slovenského veľvyslanectva:

„Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Srbsku sa ostro ohradzuje od výrokov predsedu Demokratickej strany Bojana Pajtića, ktorý na predvolebnom zhromaždení v Padine prirovnal príslušníkov slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku k četnikom. Slováci v Srbsku spolunažívajú s väčšinovým národom už viac ako 250 rokov, tvoria hodnoty, prispievajú k budovaniu štátu a obohacovaniu srbskej kultúry, a ich porovnávanie s paravojenskými formáciami z obdobia druhej svetovej vojny spojenými so šírením nacionalistickej ideológie je neprístojné a odsúdeniahodné. Príslušníci slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku sú srbskými občanmi a ako takí majú plné právo zúčastňovať sa politického života v krajine a slobodu voľby takej politickej strany, akú si zvolia. Očakávame, že predseda Demokratickej strany sa za svoje slová verejne ospravedlní."

Keď však ide o četníkov, v minulosti existovala Česko-slovenské četníctvo. Bola to vojensky organizovaná ozbrojená bezpečnostná zložka v Česko-Slovensku, ktorá mala za úlohu udržiavať verejný poriadok a bezpečnosť na celom území ČSR s výnimkou miest, kde poriadkovú službu vykonávala mestská a štátna polícia. Po rozpade ČSR v roku 1939 zaniklo aj česko-slovenské četníctvo.

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+1 #28 RE: PerverzitaMagda Todorovic 2017-11-26 13:18
Pozdrav korisnicima ovoga sajta.
Ja zivim u Engleskoj ali sam poreklom iz Subitice. Tata mi je pricao da se njegova mama zvala Vida Marija. Ona se udala za dedu koji se preziva Molnar (madjar po poreklu). Ziveli su u subotici posle drugog svetskog rata, sa 3 sina. Baka mi je preminula negde 1974-5.
Zanima me dali neko zna nesto Vida Mariji. Znam da je Marija rasprostranjeno ime, ali ipak se raspitujem, mozda neko prepoznaje ostale uslove.
Nahlásiť administrátorovi
+2 #27 RE: PerverzitaZuzana 2016-04-11 08:35
Vážený pán Spevák, tiež veľmi pekne ďakujem za príjemný tón, ale som rada, že ma verejne nebudete zosmiešňovať. Najmä preto, lebo to proti čomu bojujete, ja celý život bojujem tiež a ciele, za ktoré sa zasadzujete, sú nám tiež veľmi podobné. Spoločenské pomery slovenskej menšiny vo Vojvodine sú mi dobre známe a chápem dôvody Vašej absencie vo verejnom živote tohto spoločenstva. Osobne nesúhlasím s vplyvom politiky na prácu NRSNM a priala by som si, aby sa na postoch v tejto inštitúcii a ustanovizniach, ktorých zakladateľkou je NRSNM, nachádzali vzdelaní a odborní ľudia.
Nahlásiť administrátorovi
+2 #26 Problemy s MakanovouMartin 2016-04-09 13:38
S Makanovou budete mat problemy aj po volbach,ona je druha na listine ds a bude poslankynou v pokrajinskom zhromazdeni a plus bude pracovat po prvy krat v kanceuarii nrsnm(znamena aj nadalej primat placu z dvoch pracovnych miest)..
Napocital som vam tri incidenty,ktore zorganizovala ista osoba a po volbach vyvola NOVY,s cielom pohorsat srbsko-slovenske vztahy....tej osoby musite ocitavat mysli,lebo je v dusi zla...
Nahlásiť administrátorovi
0 #24 Vážená pani Zuzana,zoroslav spevák 2016-04-08 16:33
za Vaše poznámky veľmi pekne ďakujem. Chyby som urobil neúmyselne, určite však rozlišujete preklepy od gramatických chýb. Som človek, ktorý sa rád zosmiešňuje, už od nižších ročníkov základnej školy som to robieval. Ak by ste boli taká milá, pošlite mi, prosím, Vaše plné meno a priezvisko, rád by som zosmiešnil aj Vás, verejne, hoci aj pred TV kamerami. Témou môže byť aj gramatika, aj politika, aj irónia, aj tabletky na spanie. Ktoré sa inak, to spanie, volá úplná blokáda v médiách, izolácia, vypudenie mojej osoby z verejného priestoru. Na dvoch miestach Vám v texte chýbajú čiarky. Inak pôsobíte gramotne, text je síce útly a úrážlivý, predsa som úprimne rád. Všetci sa musíme snažiť o najvyššiu možnú úroveň jazykového prejavu, aj keď sa názorovo líšime. Inak, nikomu nič nedlhujem, ani od nikoho nič neočakávam, tak bolo včera, tak je dnes a verím, že tak bude aj zajtra.
Nahlásiť administrátorovi
+4 #23 Koriscenje mog prezimenaJan K. MOMS Beograd 2016-04-08 13:00
- Obavestavam ljude koji prate ovaj portal, da neko koristi moje prezime (Krivak) i iznosi ''svoje '' stavove.
- Zbog navedene situacije, ja VIŠE NEĆU IZNOSITI SVOJE KOMENTARE do daljnjeg, koji su iznošeni pod nazivom Jan K. MOMS Beograd.
- Isto tako neverujte komentarima koji su potpisani sa prezimenom ''Krivak''.
- Ovo je valjda prvi put da se dogodila ovakva situacija na ovom sajtu.
- Očigledno, neko nije imao hrabrosti i argumente da reaguje na ''viteški'' način.
Nahlásiť administrátorovi
0 #22 Dilema neexistujekrivak 2016-04-08 12:01
Pán Spevák je nazavisly intelektual a nie je kompromitovany ako mnohi veduci v AP Vojvodine. Nemam dilemu, že ma pravdu, lebo vobec nezavisi od Tomanovej Makanovej a jej oblozeneho chlebicka. Ti co maju ten chlebicek a maslo na hlave musia obhajovat neobhajitelne. Je to trapne. Lebo fakty su: Pajtic povedal velku hlupost a Tomanova Makanova nebrani Slovakov, ale iba svoje kreslo (podla vzoru hrabat, hrabat). Taka je nasa smutna realita.
Nahlásiť administrátorovi
-1 #21 Spevák je negramotný úmyselne či ...?Zuzana 2016-04-08 08:47
Vážený pán Spevák,
mám dilemu, či ste tieto nehorázne gramatické chyby v komentári urobili náhodou alebo úmylsene ako ilustráciu Vašej geniality. Poďme však radom: v 3. riadku píše pavidlá namiesto pravidlá, v riadku 4. ste napísali ambíciiu, v tom istom riadku píšete Tvojim - bez dĺžňa, v 5. riadku ste napísali sloveso živý s ypsilonom, v 6. riadku píšete genetív a v predposlednom riadku sloveso nenajdeš píšete bez dĺžňa.
Taký geniálny odborník, ktorý sa zobudil z dvadsaťročného spánku, určite by nemal robiť chyby, najmä ak sa hlási bezchybným.

Neviem, či si uvedomujete, že sami seba zosmiešňujete, lebo sa tvárite, že hovoríte o gramatike a všetkým je jasné, že politikárčite.



[
Nahlásiť administrátorovi
-3 #20 Štyri chyby v troch vetáchzoroslav spevák 2016-04-07 15:21
Mrzí ma, že som Ťa skalamal, Anna. Do budúcna sa budem s Tebou konzultovať pri budovaní postojov a názorov. Vráťme sa však ku gramatike, tá je v mojom ponímaní vysoko nad politikou. Povedzme, že chcem byť hoci aj taxikárom, ale neovládam dopravné pavidlá. Čo urobím? Vyhovorím sa na nekompetentných inštruktorov? A pritom ešte mám ambíciiu byť predsedom združenia taxikárov. Slovenčina je Tvojim remeslom, ona ťa živý, už len preto si ju váž a zdokonaľuj sa. Na stránke toho nešťastného Ústavu pre kultúru som pred pár dňami čítal textík pod titulkom Enigma Makan. Malo sa to volať Enigma genetív. Nešťastník, ktorý písal ten tragikomický textík, akoby sa priamo do tváre vysmieval slovenčine, Ústavu "pre kultúru" a celej slovenskej vojvodinskej kultúre. Tomu chudákovi sa nepodarilo trafiť ani jeden jediný genitív. A teraz nehovorím o iných nehoráznostiach, jazykových a obsahových. To akoby písal niekto, kto úmyselne skomoľuje slovenský jazyk, aby si z neho urobil srandu. A o tom je reč. Všetci vojvodinskí Slováci už pomaly budú mať nejakú funkciu, ak nie predsedu, tak aspoň podpredsedu, koordinátora, člena čojaviemčoho, ale gramotného medzi nimi tak ľahko nenajdeš. Negatívna selekcia, neodbornosť, vedomostný deficit, lajdáctvo na každom kroku. To je bilancia tejto vládnucej garnitúry a makanovského kádrovania.
Nahlásiť administrátorovi
+14 #19 ReagovanjeJan K. MOMS Beograd 2016-04-07 13:11
- Kada su zamerke upućene na više adresa, onda je i veći broj negativnih reakcija, jer niko ne voli da bude kritikovan.
- Kada nekom nešto zameraš, učini to korektno, argumentovano i sa konstruktivnim predlogom, jer lako je grešiti, a treba se popraviti.
- Mnogi ne poznaju prošlost, a što je najgore, ne poznaju ni sadašnjost, ili to ne žele da znaju.
- Nemojmo koristiti prošlost (unazad 30 i 40 godina), za ''priču'' u sadašnjosti (jer to nije isto), već pogledajmo u budućnost.
- Kada je o ''priči'' reč, uvek je jedan pokrene, a drugi sačeka i počne da je eksploatiše. Najgore je što je ''priča'' loša, neproverena i ne treba nikome, jer odgovornost treba da bude pojedinačna (a to nije), a ne kolektivna (kao što se predstavlja, i to prema jednoj ideologiji).
- Zanimljivo je da se u priču upliću i oni, kojima kao dobri domaćini nećemo postavljati pitanja.
- Ko zamera nekom da ima sponzore, po čijem diktatu radi – treba da zna (i verovatno zna) da to važi za sve, jer odavno ''nema besplatnog ručka''.
- Botovi su jedna kategorija ljudi, oni koji ih organizuju druga, a ima i onih koji iz svega izvlače određenu korist, kao i onih koji stvarno misle da su u pravu. Po definiciji - toga ima na svim stranama.
- Ko je u pravu, pokazaće vreme (a ne sledeći izbori).
- Izbori su rezlutat, a dali će biti bolje, pokazaće vreme.
Nahlásiť administrátorovi
-2 #18 Falošný PajtičNinočka 2016-04-06 09:40
Neuveriteľné, že jeden srbský politik, ktorý vedie vládu vo Vojvodine a stojí na čele strany s významnou minulosťou v zápasoch za demokratické Srbsko, si dovolil povedať niečo také nehorázne, brutálne a absurdné. Zrazu takéto surové obvinenie, falošné a lživé!
Nahlásiť administrátorovi
-4 #17 Hm... hm...Gari 2016-04-04 19:17
Citovanie zoroslav spevák:
...by mali byť gramotní. Anna, študovala si slovenčinu:
- po slovenský - po slovensky (bez dĺžňa)
- "stav" - postoj
- z bohatej ponukE - z bohatej ponukY (gen.)
naší - naši
A mali by byť aj slobodní, odvážni a kreatívni. Sú však práve takí, akí sú.


V srbčine sa píše dr - bez bodky, nie? Dr. je skratka pre drugi, nie doktor. ;)
Nahlásiť administrátorovi
+5 #16 RE: Aj my sme niečí žiaci...Anna Jašková 2016-04-04 18:39
Mrzí ma to, že sa vôbec zapájam do tejto debaty, ale nech si aj botovia zarobia na ten obložený chlebíček. Teda, už keď ste si dali za úlohu byť jazykovým a spoločenským lektorom, mali ste začať radom, je v týchto komentároch čo lektorovať. Kde som, študovala (samozrejme úcta a česť výnimkám, kam Vy už viac nepatríte), ešte mám na tom dobre. Netreba, aby ste nikoho ponižovali, aj tak Vám už tí, ktorým robíte PR-a vystavali vysoký piedestál. V očiach tých (a viem, že som nie jediná), ktorí si Vás uctievali, že ste nerezignovali pred Miloševićovim režimom svojim tzv. verejným odmlčaním kvôli národnostnej politiky Anne Tomanovej Makanovej ste svoji reputáciu spoločensky uvedomelého intelektuála pošliapali na celej čiare. Som ale rada, ak ste konečne našli tú správnu cestu...
Nahlásiť administrátorovi
+8 #15 Licni stavJan K. MOMS Beograd 2016-04-04 13:46
U poslednje vreme, MSS i NVSNM ne ispunjavaju kvalitetno svoju ulogu, i ako treba najviše da doprinose boljem životu svih Slovaka u Srbiji. Zbog toga dobijaju primedbe sa različitih strana. Takva situacija se manifestuje time što se stvarni problemi ne rešavaju, i što MSS i NVSNM ne zauzimaju određene stavove u vezi sa njima. Po mom mišljenju, NVSNM i MSS treba da na dnevni red svojih zasedanja postave sledeća pitanja:
1. Organizovano i aktivno učešće u radu NVSNM svih 29 članova NVSNM (time bi se umanjila veoma politizovana atmosfera u NVSNM i MSS, a i videlo bi se ko je za saradnju, a ko ne, bez obzira na dosadašnje delovanje),
2. Zauzimanje stava NVSNM i MSS, o događajima od 10.11.2015 g. u Kovačici i 23.03.2016 g. u Padini (mišljenje NVSNM bi moglo biti da su to bili nedovoljno promišljeni potezi učesnika događaja),
3. NVSNM i MSS treba u vidu zvaničnog i zajedničkog saopštenja, da obaveste javnost, da Slovaci u Srbiji žive u zemlji, u kojoj se patrijah Irinej zalaže za ''pomirenje partizana i četnika'', u kojoj je Draza Mihajlović – sudski rehabilitovan, u kojoj po ''predlogu'' Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti – se ''izjednačavaju prava partizana i četnika'' i u kojoj su četničke vojvode, veoma značajne ličnosti, te da NVSNM, MSS, kao i svi Slovaci u Srbiji – podržavaju politiku zvaničnih institucija države Srbije, naročito kada ona vodi ka pomirenju, regulisanoj rehabilitaciji, i regulisanom izjednačavanju prava među ljudima, kao i međusobnoj toleranciji.
4. NVSNM i MSS treba u vidu zvaničnog i zajedničkog saopštenja, da apeluju na sve političke partije, da smanje ''predizbornu retoriku'', kojom dele slovački, (a i bilo koji narod), po bilo kojim osnovama.
I na kraju mišljenje u vezi izbora (upućeno običnom čoveku), ne slušajte ljude šta pričaju, vidite šta su do sada uradili (to će vam biti najteže), i na osnovu toga glasajte.
Nahlásiť administrátorovi
-6 #14 slovenskí novinári...zoroslav spevák 2016-04-03 06:21
...by mali byť gramotní. Anna, študovala si slovenčinu:
- po slovenský - po slovensky (bez dĺžňa)
- "stav" - postoj
- z bohatej ponukE - z bohatej ponukY (gen.)
naší - naši
A mali by byť aj slobodní, odvážni a kreatívni. Sú však práve takí, akí sú.
Nahlásiť administrátorovi
-3 #13 RE: PerverzitaCelá snímka B.Pajtic 2016-04-02 10:13 Nahlásiť administrátorovi
-5 #12 RE: PerverzitaLBP 2016-04-02 00:00
Co sa ludia tak pàlite.....pochopili ste co ten Pajtic kcel poviedat?! Odhladeli ste si ten video?! HANBA je ze jesto Slovaci ktori sa hlasia do SNS, vlastne do cetnickej strane.....Ved SNS sa radikali z 90-tich rokov, a to sme uz zabudli?!
Nahlásiť administrátorovi
-1 #11 Aj Maďari povedali svojePavel Surový 2016-04-01 14:43
BEOGRAD - Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor zaprepašćen je izjavom predsednika DS Bojana Pajtića da su pojedini Slovaci četnici, a da je njihovo uključivanje u druge stranke perverzno.

"Mislim da je to rečenica koja sadrži bar tri za mene veoma problematične kvalifikacije, mislim da je to nedopustivo da se izgovori u jednoj normalnoj sredini", reka je Pastor.

Pastor je u izjavi za TV Pink ukazao da to daleko prelazi okvire koji se mogu tolerisati.

"Ta rečenica ili njoj slične su još jedna potvrda za opravdanost onoga na što sam skretao pažnju kad sam raspisivao izbore - da bi bilo dobro da se svi suzdržavaju i kontorlišu. Te takve rečenice donose ogromnu štetu", reka je Pastor.
www.tanjug.rs/.../
Nahlásiť administrátorovi
0 #10 Reagovanie Slovenskej ambasady v Belehrade:Karol 2016-04-01 12:56
Reagovanie Slovenskej ambasady v Belehrade:
www.youtube.com/.../

Ambasada Slovačke u Srbiji osudila je izjavu Bojana Pajtića, koji je na predizbornom skupu u Padini uporedio pripadnike slovačke nacionalne manjine u Srbiji sa četnicima, navedeno je u saopštenju ambasade Slovačke dostavljenom večeras Tanjugu.

BEOGRAD - Ambasada Slovačke u Srbiji osudila je izjavu Bojana Pajtića, koji je na predizbornom skupu u Padini uporedio pripadnike slovačke nacionalne manjine u Srbiji sa četnicima, navedeno je u saopštenju ambasade Slovačke dostavljenom večeras Tanjugu.

"Očekujemo, da se predsednik Demokratske stranke za svoje reči javno izvini", navodi se u saopštenju koje je potpisao zamenik ambasadora Peter Susko.
Nahlásiť administrátorovi
-6 #9 RE: PerverzitaReagovanie M. Vasina 2016-04-01 12:44 Nahlásiť administrátorovi
-1 #8 2 krát sme vyzvali Národnostnú radu a Maticu slovenskúPavel Surový 2016-04-01 11:10
Žiadame bezodkladne aby predsedníčka Matice slovenskej Katarína Melegová-Melichová zvolala Výkonnú radu NRSNM a spoločne odsúdili tento čin a dali vyhlášku pre slovenské a štátne média.

Taktiež vyzývame slovenských novinárov v Hlas ľudu, RTV slovenská redakcia ako aj v redakcii v slovenskom rozhlase aby odsúdili tento čin.

Taktiež žiadame zvolanie mimoriadnej schôdze NRSNM aby sme spoločne odsúdili počínanie predsedu DS a premiéra Vojvodiny, ktorí by sa mal práve zakladať za rôznorodosť a multietnickosť všetkých občanov Vojvodiny a nie ich slovne deliť.

Členovia NRSNM z listiny Slováci vpred! dúfajú za bleskové odsúdenie tohto činu našou slovenskou inštitúciou NRSNM, ako aj Maticou slovenskou a slovenskými médiami a preto posielame tento list aj na Ambasádu Slovenskej republiky v Belehrade.
Nahlásiť administrátorovi
-1 #7 2 krát sme vyzvali Národnostnú radu a Maticu slovenskúPavel Surový 2016-04-01 11:09
Vážená predsedníčka NRSNM Anna Tomanová-Makanová,
členovia NRSNM z listiny Slováci vpred! odsudzujú neprimeraný a urážlivý slovník predsedu Demokratickej strany a premiéra Vojvodiny Bojana Pajtića voči Slovákom na politickej tribúne DS v Padine dňa 23. marca 2016.

Upozorňujeme Vás, že predseda DS Bojan Pajtić je Vaším straníckym predsedom a Vašim blízkym spolupracovníkom a dôležité je aby ste pred slovenskou verejnosťou aj Vy odsúdila tento urážlivý slovník, ktorí delí a uráža ľudí s iným politickým názorom a presvedčením. Ústavou je garantované právo na politické sebaurčenie. Taktiež Vy ako predsedníčka máte zastupovať záujmy všetkých Slovákov a nie iba tích v Demokratickej strane.

Na druhej strane vyzývame bezodkladne aj všetkých čestných členov NRSNM aby odsúdili výroky Bojana Pajtića. Keďže včera večer Ambasáda Slovenskej republiky v Belehrade odsúdila tento čin prečo ešte NRSNM, Matica slovenská a Hlas ľudu nereagovali?

Taktiež vyzývame predsedníčku Matice slovenskej a predsedníčku Výkonnej rady NRSNM Katarínu Melegovú-Melichovú aby odsúdila tento čin verejne.
Odsúdenie od Matice slovenskej je z toho hľadiska dôležité, lebo významný člen Demokratickej strany a predseda obce za DS Pavel Marčok bol práve kandidátom Matice slovenskej ako aj manželka Jana Bohuša poslanca za Demokratickú stranu.
Nahlásiť administrátorovi
0 #6 RTVJaskova Anna 2016-04-01 10:45
Pokrajinský verejný servis je aj TV nie iba rozhlas. V televíznom programe po slovenský v dennom informatívnom programe, bola situácia sledovaná od začiatku a to pod patričnou značkou VOĽBY 2016 - kam celá situácia patrí. Hovor nenávisti treba absolútne vždy a v každom tvare odsúdiť, ale uznáte kolegyňa, že by médiá a mediálne združenia akými je Asociácia slovenských novinárov nemal zaujať stav a odsudzovať a to zvlášť v čase predvolebnej kampane!!!!! My sa iba budeme usilovať informovať objektívne a bez stanoviska (či vľavo, vpravo alebo vpred) a naší čitatelia, diváci a poslucháči sú nadostač inteligentní aby si sami vynášali uzávery a volili z bohatej ponuke.
Nahlásiť administrátorovi
+3 #5 Kto mlči, ten svedčimilan 2016-04-01 10:06
Aka hamba, že sa nik neozval zo Slovakov, taka mizernost.Ked su hostiny a manifestacie je ich neurekom. A teraz mlčanie. Kto mlči, ten svedči. Nebyt Suroveho sme odhodeni a potlačeni
Nahlásiť administrátorovi
+2 #4 Kto mlči, ten svedčimilan 2016-04-01 10:01
Take mizerne je, že sa nikto zo Slovakov neozval. Ked su hostiny a manifestlacie je ich tam neurekom. A teraz sa mlči. Kto mlči ten svedči.Aka potupa pre Slovakov.Nemame človeka kto by sa nas zastal. Nebyt Suroveho. ktory sa ozval sme odhodeni a zabudnuti.
Nahlásiť administrátorovi
-3 #3 Kto za pravdu horí?Pavel Surový 2016-04-01 00:52
Kto za pravdu horí?
Pre tých čo sa pýtajú prečo Ana Tomanová Makanová, Národnostná rada a Katarína Melegová Melichová a Matica Slovenská, Hlas ľudu neodsúdili urážliví hovor Pajtića odpoveď je veľmi jednoduchá niektorí nesmú aj keď by to ich morálka chcela, väčšina nesmie lebo Pajtić je ich stranícky šéf, niekto mal členov DS na svojej listine, niekto má DS sponzora, mnohých DS zamestnal a niektorí dostávajú peniaze zo Pokrajinského sekretariátu takže asi musia mlčať.
Nahlásiť administrátorovi
-4 #2 Protest v Novom SadePavel Surový 2016-04-01 00:46
Slováci vpred dnes protestovali pred Pokrajinov a žiadali v mene všetkých Slovákov ospravedlnenie od Bojana Pajtića za urážliví slovník. Taktiež sme žiadali a vyzvali aby Anna Tomanová Makanová ako podpredsedníčka Zhromaždení v APV, Národnostná rada, Kordinácia narodnostných rád a Matica slovenská odsúdili tento čin.
VIDEO: www.tanjug.rs/.../
Nahlásiť administrátorovi
-4 #1 strojte sa strojte četnícip. 2016-03-31 23:02
. о, кoonečne... (máme my vôbec media ?)... a Pajtics sa mýli, lebo nevie o slovenských četníkoch : "četník, -a, nm. č. -ci muž. r. zastar. člen stráže verejnej bezpečnosti v buržoáznej ČSR, československý žandár;".... ?!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články