Kulpínska kuchárka

V znamení futbalu

Od 20. júna do nedele 10. júla 2016 na školských ihriskách v Petrovci prebiehal VI. nočný turnaj v malom futbale. Futbaloví nadšenci odo dnes a do nedele môžu sledovať ďalší turnaj: tradičný Denný turnaj v malom futbale na tráve, ktorý prebieha na ihrisku FK Kulpín. Organizáciu tohto turnaja doteraz mala na starosti mládežnícka organizácia Terra a v tomto roku sa pod organizáciu podpisuje kulpínsky futbalový klub, kulpínske miestne spoločenstvo a všetci futbaloví nadšenci.

 

V znamení futbalu

 

V znamení futbalu

 

V znamení futbalu

 

Foto: Martin Pucovský

 

Keď ide o petrovský nočný turnaj v malom futbale - Memoriál Rastislava Pecníka – Peleho, jeho organizátorom je Združenie YMCA Srbsko. Tento turnaj bol zo strany futbalových znalcov a agentúry Devotion plus z Belehradu zaradený medzi najlepších 16 v Srbsku, a takýmto vysokým ohodnotením sa dostal do rámca súťaže Jelen kup 2016.

 

V znamení futbalu

 

V znamení futbalu

 

V znamení futbalu

 

Foto: Martin Pucovský

 

Na tohtoročnom nočnom turnaji sa zúčastnilo 24 mužstiev. Osobitne súťažili žiaci. Finálový zápas hrali Mlinostep Ekostep Stepanovićevo a Caffe Scenario z Báčskeho Petrovca. Zvíťazil celok zo Stepanovićeva, ktorý získal pohár, diplomy a šek v hodnote 300 000 dinárov, ako aj právo účasti vo finále Jelen Kup 2016 v Belehrade, ktoré bude 10. septembra. Podľa ocenenia jedného z hlavných organizátorov turnaja Branislava Merníka, vcelku sú spokojní s priebehom turnaja.

 

Foto: Vahid Cifrić

 

Foto: Vahid Cifrić

 

Foto: Vahid Cifrić

 

Foto: Vahid Cifrić

 

Na nedeľňajšie finále petrovského turnaja prišiel aj Vladimir Petrović – Pižon, bývalý hráč a selektor juhoslovanskej reprezentácie, ktorý v Báčskom Petrovci bol druhýkrát, predtým tu pobudol aj v roku 1982. Bývalého špičkového hráča futbalového klubu Červená hviezda a trénera futbalovej reprezentácie Srbska prijal aj predseda obce Srđan Simić, ktorý vzácnemu hosťovi predstavil našu obec a po rozhovore si spolu pozreli finálové zápasy, ktoré prebiehali na ihriskách Základnej školy Jána Čajaka. Vladimir Petrović – Pižon po ukončení zápasu víťazom odovzdával ceny.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články