Kulpínska kuchárka

Letné kino v Kulpíne

Ak nemáte program na zajtrajší večer, alebo aj na piatok, príďte do kulpínskeho parku do kina. Kulpínske mládežnícke združenie Terra na zajtra večer a pozajtra chystá projekcie filmov pre deti a dospelých. Vstup je voľný a začiatok o 20,30. V poradí ôsme Letné kino aj tohto roku organizátori – Občianske združenie Terra z Kulpína - ladilo tak, aby podujatím zároveň oslávili aj 12. august - Medzinárodný deň mládeže. V kulpínskom parku, v zimprovizovanom letnom kine, každý večer premietnu po dva filmy. Z kulpínskeho mládežníckeho združenia tiež pozívajú všetkých spoluobčanov, bez ohľadu na vek, navštíviť ich miestnosti v predsieni Domu kultúry, kde otvorili knižnicu.

 

Z vlaňajšieho Letného kina

 

Z vlaňajšieho Letného kina

 

Mládežnícke združenie Terra počas tohtoročných PDvK predstavilo projekt Chceme vedieť, preto čítame... ktorým ponúkajú knihy na čítanie a zároveň vyzývajú darovať knihy do ich knižnice.

 

Foto Martin Pucovský

 

Organizácia Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) vyhlásila Medzinárodný deň mládeže, ktorým chce upriamiť pozornosť medzinárodného spoločenstva na problematiku mladých ľudí. ,,Aby sme uvoľnili silu mladých ľudí, musíme s nimi v prvom rade spolupracovať." Vyhlásil Ban Ki-moon, generálny tajomník OSN.

 

Foto Martin Pucovský

 

Okrem kina a knižnice, zajtra a pozajtra v ponuke budú aj pljeskavice, zmrzlina, cukrová vata, šťavy, pivo...Pre deti je tam aj detské ihrisko.

 

Foto Martin Pucovský

 

V kulpínskom parku si možno obzrieť i aleju velikánov a busty: generálovi Đorđemu Stratimirovićovi, básnikovi Jankovi Kráľovi, politikovi Milanovi Hodžovi, architektovi Michalovi Milanovi Harmincovi, spisovateľovi Pavlovi Jozefovi Šafárikovi, metropolitovi SPC Stefanovi Stratimirovićovi, patriarchovi Srbskej pravoslávnej cirkvi (SPC) Georgijovi Brankovićovi, členke rodiny ktorá vlastní kulpínsky kaštieľ Lenke Dunđerskej a básnikovi Lazovi Kostićovi.

 

Katarína Pucovská

Foto Martin Pucovský

 

Komentárov  

+1 #1 RE: Letné kino v KulpíneDo pozornosti 2016-08-11 13:27
:sad: Jasmina Kuštra : Letné kino sa na dnes večer musí zrušiť kvôli počasiu. Ďakujeme za pochopenie.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články