Kulpínska kuchárka

Vianočný pozdrav!

Veľké prípravy na vianočné slávnosti, túžobne očakávané zážitky z Tichej noci, rozžiarené očká detí a spokojné, vyrovnané pohľady dospelých, dostatok zemských darov, či už na stoloch alebo pod ozdobenými stromčekmi, to všetko na nás tak zapôsobilo, že sa úprimne radujeme radosťou nevýslovnou, radosťou nebeskou. Všetkým Vám, milí bratia a sestry v Kristu Ježiši želám požehnané Vianoce a pokojný nový 2017. rok. Uvádza okrem iného d.p. Samuel Vrbovský, biskup SEAVC v Srbsku, ktorý v roku, ktorý pomaly vyprevádzame oslávil svoje 70. narodeniny. Za svoju prácu dostal mnohé ocenenia. V tomto roku mu Kultúrna a vedecká spoločnosť Ivana Krasku z rumunského Nadlaku udelila Cenu Ondreja Štefanka za príspevok k rozvoju, organizovaniu a diverzifikovaniu kultúrneho života a spolkovej činnosti v slovenskom zahraničnom svete. V najnovšej Ročenke jubilantovi venúvajú patričnú pozornosť a v texte sa okrem iného uvádza: „Napriek životnej sedemdesiatke, náš jubilant je stále pri dobrej duševnej, duchovnej a telesnej sile. Je vynikajúcim znalcom Písma Svätého, obľúbeným kazateľom a človekom bystrého ducha. Za roky, ktoré sme s nim strávili ďakujeme Pánu Bohu. Ďakujeme aj jubilantovi za jeho prácu a lásku k cirkvi a k národu."

 

D.p. Samuel Vrbovský

 

D.p. Samuel Vrbovský

 

Biskup SEAVC v Srbsku vo svojom tohtoročnom Vianočnom pozdrave uvádza:

 

 

Samuel Vrbovský, biskup, 70-ročný - v texte s takýmto titulkom zverejnenom v Ročenke, ktorá vyšla v týchto dňoch a ktorú vydáva Slovenská evanjelická a.v. cirkev v Srbsku, o jubilantovi píšu:

 

 

Samuel Vrbovský v tomto roku získal Cenu Ondreja Štefanka. Laudácio napísala predsedníčka Matice slovenskej v Srbsku Katarína Melegová-Melichová a možno si ho prečítať TU:

 

 

D. p. Samuelovi Vrbovskému k životnému jubileu kňazi SEAVC v Srbsku venovali portrét.

 

Vianočný pozdrav!

 

„Radostne zvestoval som Tvoju spravodlivosť vo veľkom zhromaždení, hľa, nezavrel som svoje pery, ó Hospodine, Ty to vieš. Tvoju spravodlivosť neukryl som v hĺbke svojho srdca, o Tvojej vernosti a záchrane som hovoril, nezatajil som Tvoju milosť ani Tvoju pravdu pred veľkým zhromaždením. Ty mi, Hospodine, neodoprieš svoje zľutovanie, Tvoja milosť a vernosť vždy ma ochránia." (Žalm 40,10-12)

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články