Linky

IN MEMORIAM: manželia Struhárikovci

Keď dvaja navždy spolu odchádzajú smútok býva nesmierny, dvojnásobný. S iba niekoľko hodinovým časovým rozdielom Kulpín odrazu zostal bez svojich dvoch spoluobčanov: Marieny a Michala Usmievavých a prívetivých. Boli rovesníci, v rovnakom roku narodení, pevným putom zviazaní, ktoré sa nedalo roztrhnúť. Mariena prvá vydýchla, prvá aj pred pár mesiacmi zistila, že zákerná choroba s ňou nežartuje. O pár hodín po manželkinej smrti rakovine podľahol aj jej manžel Michal, u ktorého sa choroba rýchlo šírila. Michal Kulpínčanom zostane v spomienke ako prívetivý predavač a Mariena ako šikovná spolkárka, ktorá roky ochotne pracovala v Spolku kulpínskych žien.

 

IN MEMORIAM: manželia Struhárikovci

 

IN MEMORIAM: manželia Struhárikovci

 

Mariena Struháriková, rodena Maglovská zomrela včera po dlhšej a ťažkej chorobe a dnes ráno sa za ňou vydal aj manžel Michal. Pochovaní budú na kulpínskom cintoríne, spolu, do jedného hrobu, ktorý nedávno pre nich oboch vybral Michal. Nerozluční. Odpočívajte v pokoji.

Česť ich pamiatke!

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

0 #1 SústrasťPriatelia z Riečky 2020-11-26 10:08
S hlbokým zármutkom sme prijali správu o náhlom odchode Marienky Struhárikovej a jej manžela Miška. Navždy zostanú v našich spomienkach ako ľudia s veľkým srdcom. Nech odpočívajú v pokoji.
Priatelia z Riečky (Slovensko)
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články