SEAVC Kulpín

V. K. Kulpín: Jedna prehra, jedna výhra

Stalo sa to, čoho sme sa najviac báli. Zatiaľ čo všetky kluby v druhej zväzovej lige pravidelne trénovali Volejbalovému klubu Kulpín to bolo znemožnené. Tak po jesennom priebojnom začiatku – siedmych zápasoch a siedmych výhrach, zastavení boli v tomto svojom víťaznom pochode. Kondíciu nemožno navrátiť za dva týždne pravidelného tréningu, koľko bolo umožnené našim volejbalistom pred začiatkom sezóny. Stále sú to všetci veľmi dobrí hráči, ale po dva a pol mesačnej pauze, koľko im bolo znemožnené používanie školskej sály, väčšina hráčov vyšla z formy a len pomaly ju získavajú. Keď sa k tomu pridá otvorené nadŕžanie rozhodcov, ktorí sa nikdy nezaoberali volejbalom a ktorí sa po každej akcii pozerali na trénera Vojvodiny, aby zistili, ako by „mali" rozhodnúť, potom je to veľmi zlá hra.

 

V. K. Kulpín: Jedna prehra, jedna výhra

 

V. K. Kulpín: Jedna prehra, jedna výhra

 

Áno, volejbalisti všetkých výberových celkov Vojvodiny sú výrazne favorizovaní, tak zo strany Volejbalového zväzu, ako aj zo strany rozhodcov. Toto stretnutie sa začalo o 21.30 h, čo pravidlá zakazujú, ale volejbalistom Vojvodiny je všetko dovolené.

V piatok 29.01. v noci sa hral zápas v Novom Sade na SPENS-e medzi V.K. Vojvodina III. a V.K. Kulpín. Hneď na štarte začali problémy, namiesto celej hodiny rozcvička trvala iba pol hodiny a hra sa začala o pol desiatej v noci. Kulpínčanom sa od samého začiatku zle vodilo, zranenie utrpeli dvaja hráči: Darko Ćirić a Vuk Barišić. Mimoriadne vysokí hráči Vojvodiny hrali veľmi dobre a bolo zrejmé, že Kulpínčania nie sú vo forme. Prvý set Vojvodina vyhráva 25:21. V polovici druhého setu sa Kulpínčania vzchopili, ale potom už rozhodcovia pomohli domácim vyhrať aj tento set. V treťom sete Kulpínčania veľmi dobre hrali a stále viedli, no rozhodcovia sa už z celej sily snažili a až 5 zrejmých bodov namiesto Kulpínu dali Vojvodine.

Hráčom V.K. Kulpín niet čo vyčítať, lebo po dva a pol mesačnej prestávke bez tréningov a v zápase proti kvalitnému celku, ktorý počas celého toho obdobia trénoval dvakrát denne, sa to mohlo aj očakávať. No, nemohlo sa očakávať až tak okaté nadŕžanie rozhodcov v prospech domáceho celku.

Po piatkovej prehre, už v nedeľu 31. januára kulpínski volejbalisti presvedčivo vyhrali. Porazili V. K. Vest zo Šídu 3: 0 (25:16, 25: 16, 27:25). Šíďania majú dobrý celok, ale nie až tak dobrý ako Kulpín, takže to bol ľahký a spravodlivý zápas, v ktorom bol víťaz známy už od začiatku. Tréner Boris Relota dal šancu všetkým hráčom, ale väčšinou boli v hre hráči s menej minútami. Je zaujímavé, že na zápas, kde je rozhodca takmer zbytočný, boli vyslaní najlepší rozhodcovia z volejbalovej federácie a pred dvoma dňami v derby s Vojvodinou najhorší rozhodcovia, ktorí „zablúdili" medzi rozhodcov...

Za Kulpín hrali: Boris Relota, Stanislav Zima, Martin Lekár, Pavel Hasik, Nemanja Petrovic, Dušan Babic, Nemanja Gajicic, Darko Ćirić, Nikola Emer, Nikola Peric, Vuk Barišič, Petar Salatić a Aleksej Bojkov. V nasledujúci víkend Kulpínčanov očakáva veľmi náročné hosťovanie v Kikinde.

 

Todor Radanov

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články