SEAVC Kulpín

Slovenský veľvyslanec u prezidenta Srbska

Veľvyslanec Slovenskej republiky v Srbsku Fedor Rosocha sa dnes ráno stretol s prezidentom Srbska Aleksandrom Vučićom. Srbský prezident vyjadril potešenie, že čoskoro bude mať možnosť rokovať s vedúcim slovenskej diplomacie Ivanom Korčokom, ktorý na budúci týždeň prichádza na návštevu do Belehradu. Tiež uviedol, že je Srbsko naďalej úprimným priateľom a spoľahlivým partnerom Slovenska, ktoré pretrváva vo svojej zásadovej pozícii rešpektujúcej územnú celistvosť a zvrchovanosť našej krajiny. Poďakoval tiež Slovensku za podporu srbskej európskej cesty a vyjadril nádej, že slovenská prezidentka Zuzana Čaputová čoskoro navštívi Srbsko.

 

Slovenský veľvyslanec u prezidenta Srbska

 

Slovenský veľvyslanec u prezidenta Srbska

 

Slovenský veľvyslanec u prezidenta Srbska

 

Slovensko je úspešnou krajinou, z ktorej skúseností sa Srbsko môže veľa naučiť. Zdôraznil prezident Vučić hodnotiac, že sú medzištátne vzťahy na vysokej úrovni a že existuje široký priestor na „zintenzívnenie vzťahov v oblasti hospodárskej spolupráce".

Veľvyslanec Rosoha prízvukoval, že sa počas svojho diplomatického mandátu v Belehrade chce čo najviac zamerať práve na zintenzívnenie  hospodárskej spolupráce a uviedol, že o Srbsko prejavuje záujem čoraz viac investorov zo Slovenska. Predstavil tiež možné investície a projekty.

Veľmi pozitívne boli hodnotené aj aktivity slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku, ktoré pretrvávajú v zachovávaní kultúrnej a národnej identity.

Veľvyslanec Rosocha hovoril aj s ministrom zahraničných vecí Srbska Nikolom Selakovićom o podrobnostiach návštevy slovenského ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka v Srbsku 8. februára 2021, ktorý poskytne Srbsku hmotnú pomoc v boji proti pandémii Covid 19.

A v boji proti koronavírusu pomáhajú aj naivní kovačickí umelci, ktorí omaľovali rôzne predmety a ochranné rúška, ktoré dnes dostal prezident Vučić a minister Selaković.

 

Zdroj: www.predsednik.rs a www.facebook.com/SlovakEmbassySerbia

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články