Srpska pravoslavna crkva

Peter Pán víťaz na 3xĎ

SKOS Detvan Vojlovica na všetkých poliach žne. V poslednom období dosahujú úspechy v speve, vo folklóre, v divadle... postúpili do finále TV šou Slovenskej televízie Zem spieva, kde si tiež získali sympatie slovenského auditória... Všetko to svedčí, že sa v tamojšom kultúrno-osvetovom spolku nanajvýš seriózne pracuje. A to nielen s dospelými, ale aj s deťmi. Potvrdili to najmladší členovia SKOS-u Detvan, ktorí zvíťazili na včera ukončenom detskom divadelnom festivale 3xĎ v Starej Pazove. Predstavenie Peter Pán, v réžii Alisy Oravcovej, získalo nielen Prvú cenu a sošku NRSNM, ale aj viacero ďalších uznaní.

 

Foto: SKOS  Detvan Vojlovica

 

Foto: SKOS Detvan Vojlovica

 

Vojlovickým malým hercom na tohtoročnom festivale 3xĎ udelili aj Cenu za najúspešnejšieho debutanta prehliadky, ktorú získal Michal Marek (Peter Pán), Cenu za najúspešnejšie stvárnenú epizódnu ženskú postavu získala Andrea Koláriková (Zvončica) a Detská porota odmenila Filipa Bisáka (Kapitán Kuk) za najlepšieho herca v predstavení. Predstavenie Peter Pán získalo ešte aj Cenu za najúspešnejšie kostýmy, ktoré vypracovala Tereza Veber Oravec a Alisa Oravcová si domov odniesla aj Špeciálnu cenu za choreografiu.

Na 25. prehliadke detskej divadelnej tvorby 3xĎ druhú cenu odborná porota udelila predstaveniu Aska a vlk (ZŠ maršala Tita z Padiny) a tretiu cenu predstaveniu Za horami za dolami, behá Maťko za bláznami, SKUS-u Petrovská družina z Báčského Petrovca.

V súťažnej časti účinkovalo desať predstavení a ďalších niekoľko si obecenstvo mohlo pozrieť v revuálnej časti. Všetky vystúpenia sledovala odborná porota v zložení: Ján Makan, Miroslav Fábry a Miroslav Benka.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články