Srpska pravoslavna crkva

Online verzia Literárneho týždenníka

Kultúra je nevyhnutnou súčasťou kvality nášho každodenného života. Literárny týždenník, ktorý od roku 1988 vydáva najstaršia a najpočetnejšia spisovateľská stavovská organizácia na Slovensku –Spolok slovenských spisovateľov z Bratislavy, sa od tohto mesiaca priblížil k čitateľovi o ďalší krok. Internetový priestor je tým od 1. februára 2019 bohatší o nový kultúrno-spoločenský portál. Kultúrno-literárna akadémia, n. o. spustila online verziu Literárneho týždenníka s názvom www.literarnytyzdennik.sk. Vedúci redaktor portálu Igor Válek v úvodnom texte píše o modernom webovom portáli, ktorý má rozširovať dosah tlačenej verzie Literárneho týždenníka a posilňovať jeho pozíciu hodnotového a mienkotvorného média. Stránka vznikla v súčinnosti s reakciou tlačeného Literárneho týždenníka.

 

Online verzia Literárneho týždenníka

 

Na úvod pár slov vedúceho redaktora portálu Igora Váleka:
„Od začiatku prinášame aktuálne spravodajstvo, publicistické materiály a príspevky renomovaných novinárov, publicistov a spisovateľov venované spektru tém v rôznorodom žánrovom stvárnení. Vedľa nájdete aktuálne vydanie spomínaného tlačeného periodika, ktoré si môžete prelistovať a prečítať. V prémiovej podobe ako Archív tlačených čísel aj ročníky 2017 a 2018, postupne pribudnú archívy jeho vydaní od vzniku v roku 1988 až po súčasnosť.

Stránka je obohatená o spravodajstvo a aktuality z literatúry, kultúry, umenia a ďalších oblastí verejno-spoločenského života. Uverejňujeme pozvánky na podujatia, informácie o literárnych, umeleckých a iných súťažiach, ankety, rozhovory so spisovateľmi a ilustrátormi, vydavateľmi aj kníhkupcami, pohľady do knižníc, múzeí a galérií. Nechýbajú knižné novinky, ukážky z pripravovaných kníh... Mnohé bude pribúdať postupne, napríklad onedlho v Medzinárodný deň poviedky, najviac – symbolicky! – od marca, ktorý je Mesiacom knihy, kedy otvoríme napríklad aj čítanie na pokračovanie. Nezabudneme na jubileá osobností aj udalostí, iniciovanie verejných diskusií a polemík k aktuálnemu spoločenskému pohybu. Osobitná bude aj kapitola spolupráce s kultúrnymi a spoločenskými inštitúciami a organizáciami, neziskovými organizáciami, občianskymi združeniami...

Skrátka, naša webová stránka je sprievodcom pre moderného slovenského kultúrneho človeka, ktorý zároveň nezabúda na tradičné hodnoty, obsiahnuté napríklad aj v kvalitnej literatúre, hoci odeté v novom šate. Ešte raz, vitajte a príjemné čítanie! Na monitoroch počítačov, obrazovkách tabletov, elektronických čítačiek aj mobilných telefónov..."

 

V Literárnom týždenníku 01-02 / 2019 si možno aj zalistovať

 

V Literárnom týždenníku 01-02 / 2019 si možno aj zalistovať

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články