Srpska pravoslavna crkva

Báčskopetrovskej obci uznania a prostriedky

Predstaviteľom 12 obcí, ktorých občania boli najaktívnejší v zasielaní fiškálnych účtov v odmeňovacej súťaži Vezmi účet a vyhraj (Uzmi račun i pobedi) včera vo Vláde Srbska udelili uznania za prínos v boji proti sivej ekonomike a zaslúžené odmeny – 12 wi-fi zón s bezplatným internetom počas 15 mesiacov. Medzi tými 12 obcami je aj Obec Báčsky Petrovec. A dnes táto obec získala z pokrajinského rozpočtu 423.936,00 dinárov na spolufinancovanie prepravy študentov v roku 2017.

 

Predseda Obce Srđan Simić sa  dnes v budove Pokrajinskej vlády zúčastnil na slávnostnom podpísaní zmlúv (foto: www.vojvodina.gov.rs)

 

Predseda Obce Srđan Simić sa dnes v budove Pokrajinskej vlády zúčastnil na slávnostnom podpísaní zmlúv (foto: www.vojvodina.gov.rs)

 

Predseda Obce Srđan Simić sa na obecnej webovej stránke http://www.backipetrovac.rs poďakúva všetkým občanom, ktorí svojou účasťou v odmeňovacej súťaži Vezmi účet a vyhraj pomohli v boji proti sivej ekonomike a na ten spôsob prispeli, aby sa naša obec umiestnila medzi 12 najlepších.

Bezplatný wi-fi inštaluje Telekom Srbska a bude sa môcť používať na vzdialenosti do 150 metrov, umožňovať bude napojenie do 300 užívateľov a vybavený bude aj prípojkami na nabíjanie mobilných telefónov a LED osvetlením.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články