Srpska pravoslavna crkva

LITERAtúry

Literárno-hudobná štvorka zo Slovenska dnes ukončila párdňovú túru, čiže koncertné turné, v rámci ktorého vystúpila v Novom Sade, Kulpíne a Báčskom Petrovci. Hodinový program tichej hudby, poézie a detskej prózy, s vynikajúcimi prednesmi aktérov, dobre zarezonoval po hluku Slovenských národných slávností. Členovia Klubu nezávislých spisovateľov: Dagmar Inštitorisová, Judita Kaššovicová, Erik Ondrejička a gitarista Juraj Turtev spríjemnili horúce večeri milovníkom krásneho slova, ktorých bolo niekde menej, inde viac a najviac v Kulpíne. K zvláštnemu čaru večierka v tejto našej neveľkej dedine prispel aj ambient starobylého kaštieľa, kvety, sviečky a jasný mesačný svit.

 

LITERAtúry

 

LITERAtúry

 

LITERAtúry

 

LITERAtúry

 

LITERAtúry

 

Pred vchodom do veľkého kaštieľa sa celkom príjemne sedelo a už to bolo dobrým základom vydareného večierka. Prišli naň starší i mladší, Slováci a Srbi, ba aj deti s osobitnými potrebami. A celkom dobre sa tam tiež aj počúval prednes poézie Judity Kaššovicovej, detskej prózy Dagmar Inštitorisovej, veršov Erika Ondrejičku, ako aj blues Juraja Turteva.

 

LITERAtúry

 

LITERAtúry

 

LITERAtúry

 

LITERAtúry

 

LITERAtúry

 

Na úvod večierka sa prihovoril Pavel Gaža, predseda MOMS Kulpín a kratšie životopisy hostí prečítala novinárka Viera Dorčová Babiaková.

Organizátormi podujatia v Kulpíne boli MOMS Kulpín, KUS Zvolen Kulpín, Spolok kulpínskych žien, Múzeum Vojvodiny a združenie Objatie Kulpín.

Hostia z Bratislavy v prvý večer svojej literárnej túry vystúpili najprv v SKC Pavla Jozefa Šafárika v Novom Sade, druhý večer zavítali do Kulpína a na záver, včera večer vystúpili v Divadelnom klube v Báčskom Petrovci.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články