Knižnica v Kulpíne

Miss folklór aj pre zahraničné Slovenky

Spojenie krásy, talentu a vzťahu k tradičnej ľudovej kultúre. Tieto slová vystihujú súťaž o najzaujímavejšie dievča z radov folkloristiek MISS FOLKLÓR. Prestížna talentová show, oslávi 3. narodeniny v znamení krajanov. Po návšteve Dolnej zeme riaditeľka súťaže, bývalá Vicemiss Universe Barbora Pálovičová, tiež dlhoročná tanečnica Lúčnice, sa rozhodla zapojiť do súťaže slovenské zahraničie, ktoré je pre ňu zaujímavé predovšetkým tým, že tam Slováci uchovávali a rozvíjali rozmanité prejavy a hodnoty kultúry špecifickým spôsobom, odlišným od pomerov na materskom etnickom území.

 

Miss folklór aj pre zahraničné Slovenky

 

"Práve v tomto vidíme dôvody, prečo chceme tieto rozmanité prejavy aj ich folklóru, no stále nášho slovenského, priblížiť a prezentovať v našej súťaži. Tretím ročníkom rozširujeme účasť v súťaži Miss Folklór aj pre naše krajanky z Dolnej Zeme zo srbskej Vojvodiny. " – vyzdvihla Barbora Pálovičová.

 

Miss folklór aj pre zahraničné Slovenky

 

Takže, všetky krásne a talentované folkloristky zbystrite pozornosť! Príďte na kasting a staňte sa novou kráľovnou folklóru pre rok 2017. Hľadáme dievča spievajúce, tancujúce, hrajúce na hudobný nástroj či zručné v tradičnej remeselnej výrobe. Všetky dodatočné informácie, kontakty a samozrejme podmienky súťaže sa dozviete na webovej stránke missfolklor.sk.

 

fMiss folklór aj pre zahraničné Slovenky

 

Kasting v Srbsku sa bude konať 24. júna 2017 o 19.00h na zámku Zlatej brány v Kysáči.

 

Tím MissFolklórSlovensko

 

Tím MissFolklórSlovensko

 

Svetlana Surová
PR MissFolklórSlovensko pre Srbsko

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články