Kratak pregled istorije

V Petrovci výroba dielcov pre Tatravagonku

Podpredseda Pokrajinskej vlády a pokrajinský tajomník pre hospodárstvo a turizmus Ivan Đoković sa zúčastnili dnešného podpisu dohody medzi súkromnou firmou Proficut doo z Báčskeho Petrovca majiteľa Ivana Zabunova s jedným z najväčších slovenských investorov v Srbsku podniku Tatravagonka Bratstvo doo. Spolupráca medzi týmito dvoma spoločnosťami je veľmi dôležitá pre hospodárstvo, tak pre Srbsko, ako aj pre AP Vojvodinu, keďže má projekt strategický význam. Spoločne bude realizovaný v hodnote približne dvoch miliónov eur ročne a bude zahŕňať výrobu komponentov pre nové vyrobené vozne Tatravagonky.

 

V Petrovci výroba dielcov pre Tatravagonku

 

Podpis tejto dohody svedčí, že máme nielen domáce vedomosti a sofistikované technológie v kovopriemysle, lež potvrdzuje aj odhodlanie zahraničných firiem s dobrým renomé, zvoliť si svojich subdodávateľov z tunajších miestnych firiem. Zhodnotil Ivan Đoković poznamenajúc, že je práve táto forma spolupráce nevyhnutná pri vytváraní novej materiálnej hodnoty.

,,Pokrajinská vláda plne podporuje uzavretie tejto dohody a ďalšieho rozvoja spolupráce medzi firmami Proficut a Tatravagónka a osobitne podporuje zadržiavanie robotníkov z oblasti zvárania a kovopriemyslu, ktorí vo veľkom počte odchádzajú z našej krajiny. Týmto sme pozitívne ovplyvnili aj povesť našej ekonomiky, ktorá je schopná vyhovieť štandardom vyspelých krajín," povedal Đoković.

Tiež uviedol, že spolupráca a spoločné projekty týchto dvoch spoločností výrazne pomôžu deficitným zamestnaniam v kovopriemysle. Dodal, že samotná hodnota zmluvy, ako aj činnosť železničného priemyslu a jeho požiadavky, ovplyvnia zachovanie pracovných miest v Báčskom Petrovci a potvrdia, že je naše hospodárstvo vybavené znalosťami a technológiami, ktoré spĺňajú všetky štandardy zahraničných spoločností.

Na podpisovaní zmluvy sa zúčastnil aj zástupca veľvyslankyne Slovenskej republiky Igor Vencel, zástupkyňa pre hospodárske záležitosti Helena Zengo, námestník pokrajinského tajomníka pre hospodárstvo a turizmus Branislav Bandić a tiež signatári dohody: riaditeľ Tatravagonky Bratstvo doo Vladimír Sedlák a riaditeľ a majiteľ spoločnosti Proficut doo Ivan Zabunov so spolupracovníkmi, ktorí potom navštívili priestor spoločnosti Proficut doo v priemyselnej zóne v Báčskom Petrovci.

 

Zdroj: http://www.spriv.vojvodina.gov.rs/index.php/pocetna/81-vesti-cirilica/1087-2018-08-01-13-49-51

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články