Kratak pregled istorije

Záhada Nanebovstúpenia Pána Ježiša

Vstúpil na nebesá, sedí na pravici Boha, Otca všemohúceho... Dnes je významný cirkevný sviatok Vstúpenie Pána, sviatok, ktorý spája nebo so zemou. Nad touto záhadou sa neraz zamýšľajú veriaci, ale aj vedci. V Biblii sa to takto opisuje: Pred ich očami vzniesol sa hore, až im ho vzal oblak z dohľadu. Stalo sa to v 40. deň po vzkriesení. Syn odchádza k Otcovi. Pán Ježiš fyzicky odišiel z tohto sveta, nad ktorým však stále bdie. Nikola Tesla hovoril, že človek nezomiera, iba sa premení na svetlo. A ak si dokážeme racionálne vysvetliť zázraky, to znamená, že sa ony skutočne mohli stať. Teda, aj v Biblii opísaná udalosť o Ježišovom odletení, či v Jeho zdanlivom premenení sa v oblak, sa skutočne mohla udiať. Vladimír Obšust, farár novosadského cirkevného zboru túto udalosť vysvetľuje plazmatickým stavom hmoty.

 

Oblak sa v Biblii používa aj ako vyjadrenie Božej slávy

 

Oblak sa v Biblii používa aj ako vyjadrenie Božej slávy

 

„Pred svojim vstúpením do mimozemskej oblasti náš Spasiteľ vyviedol svojich učeníkov na vrch Olivetský, tam ich požehnal a vzdialil sa od nich unášaný do výšky. Ježišove telo sa po jeho vzkriesení transformovalo, premenilo. Bola to jedna nová forma hmoty. Matéria, o ktorej moderná veda ešte málo vie. Ale, teoretická fyzika sa zaoberá teóriou o takzvanom plazmatickom stave hmoty a takáto matéria nepodlieha všetkým zákonom, aké v prírode poznáme. Zemská príťažlivosť nepôsobí na teleso známym spôsobom. Štruktúra hmoty je taká, že predmet môže prejsť cez predmet. Takže, toto nové Ježišovo telo zem nepriťahuje a môže sa zjavovať kdekoľvek divnými spôsobmi,"– uvádza Vladimír Obšust.

„Ježiš nás naučil, že smrť je prechod zo života pominuteľného, prirodzeného na zemi k životu vo večnosti, bez konca, bez ďalšieho umierania, utrpenia, lúčenia, strádania, bolesti, únavy, štúdia. Kristovo nanebovstúpenie je triumf, ktorý je zárukou každému, kto uveril v Krista, Božieho Syna, ako svojho Boha a Pána. Na Kristovo nanebovstúpenie nechceme zabúdať, ale pripomíname si ho ako radostnú nádej," hovorí Sladjan Daniel Srdić, senior banátsky a farár jánošícky.

„Oblak sa v Biblii používa aj ako vyjadrenie Božej slávy – mimoriadneho zjavenia Božej prítomnosti. Aj Ježišov druhý príchod na túto zem, kedy príde ako sudca, sa opisuje v súvislosti s oblakom. Obidve tieto udalosti sú zahalené rúškom tajomstva. Snažiť sa to uchopiť nejak fyzikálne by znamenalo, že budeme podobne ako učeníci – udivene hľadieť do neba," napísal Ján Hroboň, biskup ZD ECAV na webovej stránke Evanjelickej a.v. cirkvi na Slovensku.

https://www.ecav.sk/aktuality/stanoviska-a-vyjadrenia/vstupenie-jan-hrobon-biskup-zd?fbclid=IwAR1opaLZQQ0huPV5KFwpSq00_IQI7dLg6XnKJSCGTEy5N_sQUnAIurXUoz8

Či už verili v zázraky alebo nie, každopádne, Vstúpenie môže byť obohatením nášho poznania, alebo obohatením našej viery. Ono rozširuje dimenziu nášho chápania. V tom poznaní sa čoraz viac uisťujeme, že je všetko možné. „Smrť neexistuje a pri tomto vedomí strach z nej zmizne. Pamätajte si, že nikto, kto existoval, nezomrel. Obrátili sa na svetlo a ako také stále existujú. Tajomstvo spočíva v tom, že sa tieto svetelné častice vracajú. Vracajú sa k jednej z predchádzajúcich energií. Kristus a ešte niektorí iní poznali toto tajomstvo. Ja som hľadal spôsob, ako zachovať ľudskú energiu. Je to jedna z foriem svetla, ktorá sa niekedy v Duši rovná najvyššiemu nebeskému svetlu... " tvrdil Nikola Tesla. Viac TU:
https://www.rts.rs/page/rts/sr/Dijaspora/story/1518/vesti/2943027/mrtvi-ne-znaju-da-su-zivi.html

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články