Kratak pregled istorije

Petrovčan na európskych majstrovstvách

V chorvátskom Osijeku v týchto dňoch prebieha Európsky šampionát v športovej streľbe EUROPEAN SHOOTING CHAMPIONSHIP OSIJEK. Súťaží sa vo viacerých disciplínach a zároveň s ME prebieha ešte aj kvalifikácia na účasť na Letných olympijských hrách v Tokiu. Okrem seniorov, v Osijeku súťažia aj juniori a juniorky. Medzi nimi je aj mladý športovec z Báčskeho Petrovca, junior Zoroslav Brtka, ktorý súťažil v olympijskej disciplíne trap, čiže v streľba do hlinených terčov. Zoroslav Brtka je už tri roky reprezentantom Srbska v strelectve a toto mu je druhá účasť na európskom šampionáte.

 

Petrovčan na európskych majstrovstvách

 

Zoroslav Brtka z Báčskeho Petrovca bol v roku 2019 najmladším členom štátnej reprezentácie Srbska na Majstrovstvách Európy – brokové disciplíny, v talianskom meste Lonato. V roku 2020 koronavírus prekazil mnohé plány a znemožnil mnohé podujatia. V tomto roku sa o to viac športovci tešili na súťaže. Na strelnici v Osijeku bolo od začiatku mája rušno. Zoroslav Brtka súťažil 31. mája a 1. júna, dosiahol pekný výsledok 102 bodov z možných 125 a z 35 účastníkov v súťaži juniorov v kategórii streľby do hlinených terčov obsadil 20. miesto.

 

Petrovčan na európskych majstrovstvách

 

Zoroslav Brtka sa vo svojej kategórii už viac rokov nachádza na čelnej pozícii v Srbsku.

Veľký úspech v Osijeku dosiahol slovenský reprezentant, 36-ročný Juraj Tužinský, ktorý si vybojoval zlato v pištoliarskych disciplínach. Tužinský sa stal v chorvátskom Osijeku majstrom Európy vo vzduchovej pištoli 60 a dosiahol najväčší úspech kariéry. Pred olympijskými hrami v Tokiu sa vďaka výsledku na strelnici v Osijeku zaradil do okruhu kandidátov na cenný kov.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články