Metropolita Stratimirović

Futbalový turnaj v Kulpíne

Futbaloví nadšenci odo dnes a do nedele 18. júna môžu sledovať VII. tradičný turnaj v malom futbale na tráve, ktorý prebieha na ihrisku FK Kulpín. Ide o jediný turnaj v okolí, ktorý sa hrá na tráve systémom 5+1. Podobne ako vlani, aj v tomto roku sa na ňom zúčastňuje 12 mužstiev prevažne z Báčskopetrovskej obce, iba jeden celok je z Ravneho Sela. V doterajších ročníkoch sa zápasy hrávali cez deň a v tomto roku sa už hrá aj pod reflektormi. V záverečný deň, ako „posila" turnaja, pribudnú ešte štyri žiacke celky, ktoré budú súťažiť v III. Detskom turnaji v malom futbale na tráve 2017. Sily si v ňom zmerajú školské tímy z Kulpína, Báčskeho Petrovca, Hložian a Pivnice.

 

Futbalový turnaj v Kulpíne

 

Futbalový turnaj v Kulpíne

 

Turnaj trvá štyri dni. V prvý a druhý deň sa hrá 6 zápasov, v sobotu sa zohrá štvrťfinále a v nedeľu semifinále a finále. V piatok sa zápasy začnú o 18.h a v sobotu a nedeľu o 19.h.

V nedeľu popoludní o 16.h sa začne detský turnaj.

Súťažiace tímy za účasť na turnaji zaplatili kotizáciu 6.000 dinárov. Z toho celkového fondu 72.000 dinárov sa budú udeľovať odmeny pre prvé tri miesta a to proporčne 60:30:10 percent. Obec zabezpečila poháre pre víťazov oboch turnajov.

 

Futbalový turnaj v Kulpíne

 

Futbalový turnaj v Kulpíne

 

Predseda klubu FK Kulpin Branislav Kozarov hovorí, že v ústrety turnaja vykonali niektoré práce na úprave ihriska. Pribudli reflektory a siete poza brány, ofarbená je ohrada a upravená tribúna. Podľa jeho slov, v dohľadnej dobe plánujú aj zastrešenie tribúny.

Prvých päť ročníkov turnaja zorganizovala mládežnícka organizácia Terra a od vlani sa pod organizáciu podujatia podpisuje kulpínsky futbalový klub.

Fotografie z minuloročného turnaja TU:
http://www.kulpin.net/linky/22-aktuality/aktuality/9416-na-ihrisku-fk-kulpin

 

Katarína Pucovská

Foto: Martin Pucovský

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články