Milan Hodža

www.kulpin.net - 9 rokov

Otvárame desiatu kapitolu. V dnešný deň pred deviatimi rokmi sme tento web spustili a dodnes sme na ňom zverejnili takmer 4.000 textov. Mnohé z nich sú bohato fotograficky ilustrované a v našej Fotogalérii máme ešte ďalších vyše 5.000 fotografií, ktoré sú návštevníkom k dispozícii vo vysokom rozlíšení. Zo dňa na deň, každý deň a vždy inak... ja urobím novinársku časť roboty a syn technickú. Tak nám pribudlo 9 rokov, ktoré sme na tomto mieste kronikársky zachytávali a starostlivo sme vypisovali na tisíce strán o živote dolnozemských Slovákov. Všetky zverejnené texty sú archivované a veríme, že aj v budúcnosti budú svedectvom doby. Samozrejme, ak portál budeme aj ďalej udržiavať a vydržiavať. Nateraz sa nám to darilo a nápomocnú ruku nám niekoľko rokov podával aj Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Najnovšie, náš projekt nebol schválený, a tak sme odkázaní sami na seba. Vôľu však máme a keď ona nechýba, spôsob sa nájde. Bude tu možno len menej informácií a menej fotografií, ale robiť ešte vládzeme. S heslom, s ktorým sme na štarte začínali, pokračujeme aj ďalej: 1. máj – práci zdar!

 

Martin Pucovský a Katarína Pucovská

 

Martin Pucovský a Katarína Pucovská

 

Spolu so synom Martinom, ktorý má teraz 25 rokov, tento portál každodenne aktualizujeme. Robíme to z presvedčenia, vo voľnom čase a z vlastnými prostriedkami. Keď sme ho spustili, Martin mal iba 16 rokov. Sám urobil aj ten prvý dizajn webu a po šiestich rokoch aj druhý a dodnes má na starosti celkovú technickú údržbu.

Moja robota je písanie. Snažím sa to robiť objektívne a nezaujato. Uznám, nie je to ani trochu ľahko, možno je to aj nemožné a možno to ani nerobím dobre. Sme ľudia, podliehame citom. Pripúšťam teda, že aj v tomto mojom texte je nemalá dávka subjektívneho. Ale, návštevníkov máme každodenne viac a viac a viac než dosť, takže aj taký spôsob písania sa zrejme mnohým páči.

Aby sa objektívne mohlo písať, autor musí byť sám sebou, nesmie patriť žiadnej politickej strane a nesmie sa „predať". V takom smere pokračujeme aj ďalej.

Sledujte nás aj na facebooku, kde dávame ešte viac informácií: https://www.facebook.com/kulpin.net/?fref=ts

Náš archív: http://www.kulpin.net/archiv

Naša galéria: http://www.kulpin.net/galeria

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+1 #2 RE: www.kulpin.net - 9 rokovDaniel Piksiades 2017-05-02 17:46
Dragi Pucovski , čestitamo i želimo još mnogo uspešnih godina. Hvala vam za sve divne reportaže i fotografije koje nas obaveštavaju o mestima, događajima i ljudima koji su nam u srcu. Molimo vas, primite mali poklon kao izraz naše zahvalnosti.
Nahlásiť administrátorovi
+2 #1 Moja Vojvodina, moj domSlavuška 2017-05-01 06:48
Srdečne pozdravujem, a aj keď l'utujem Vašu nehodu, zaroven' prajem ešte mnoho dobreho zdravia, zdaru a lásky ku krasnej prace, ktoru so synom vykonavate.
Pan Boh vam v tom pomahaj!
Tešime sa na vaše pestre prispevki aj do buduca!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články