Rádio Kulpín

Afirmácia multikulturalizmu a tolerancie vo Vojvodine

To, že je hodné zaoberať sa mimoškolskými aktivitami, dôkazom sú žiaci a profesori Gymnázia Jána Kollára so žiackym domovom z Báčskeho Petrovca, ktorí tieto dni trávia v Taliansku. Zaslúžene! V rámci projektu Pokrajinskej vlády Afirmácia multikulturalizmu a tolerancie vo Vojvodine žiaci petrovského gymnázia sa totiž zúčastnili štrnásteho cyklu kvízu z kultúry a dejín národnostných spoločenstiev Vojvodiny Koľko sa poznáme/Koliko se poznajemo, ktorý organizuje Pokrajinský sekretariát vzdelávania, predpisov, správy a národnostných menšín – národnostných spoločenstiev. Súťaž sa realizovala v podobe regionálnych kvalifikačných súťaží, semifinálových súťaží a finálovej súťaže stredných škôl z územia Vojvodiny. Petrovčania obsadili štvrté miesto.

 

Afirmácia multikulturalizmu a tolerancie vo Vojvodine

 

Afirmácia multikulturalizmu a tolerancie vo Vojvodine

 

Afirmácia multikulturalizmu a tolerancie vo Vojvodine

 

Afirmácia multikulturalizmu a tolerancie vo Vojvodine

 

Skupinu účastníkov z petrovského gymnázia tvorili: Emília Vujačićová z 1.a triedy, Zoran Mitić a Branka Sevkić 1.c a Andrej Dudáš 2.a, ako aj vedúceho skupiny profesora dejepisu Martina Širku. Na kvalifikačnom súťažení v Sriemskych Karlovciach dňa 08.06.2022 postúpili do semi finále, ktoré sa uskutočnilo v Petrovaradíne dňa 15.06.2022. V samotnom finále, ktoré sa aj nahrávalo v štúdiu Dunav, tiež v Petrovaradíne, dňa 16.06.2022. obsadili 4. miesto zo všetkých stredných škôl z Vojvodiny a získali peňažnú odmenu 40.000 RSD a edukačné cestovanie pre účastníkov.

Blahoželáme!

O ďalších aktivitách tejto školy na ich webovej stránke: https://www.jankollar.org/ a na fb stránke: https://www.facebook.com/GJKBackipetrovec

 

Zdroj: fb Gymnázum Jána Kollára so žiackym domovom

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články