Staré názvy

Rekonštrukcia budovy kulpínskej škôlky

K budove predškolskej ustanovizne Včielka v Kulpíne bude dostavaná telocvičňa a jedna učebňa. Včera sa na plné obrátky začalo s prácami, do ktorých boli zapojení aj niekoľkí rodičia, súkromný podnik DEM z Kulpína a komunálny podnik Progres z Báčskeho Petrovca. Robotníci stavebného podniku – vykonávateľa prác dnes už po celý deň usilovne robia, avšak pred tým, ako oni mohli začať, potrebné bolo vysťahovať všetok nábytok z objektu. Pri týchto prácach nápomocnú ruku podali viacerí tí, čo im nie sú ľahostajné podmienky, v akých pracujú a cez deň aj bývajú naši malí spoluobčania. Dostavbou telocvične sa vytvoria podmienky na ich hravejší života beh a nová učebňa umožní zapisovanie dvojročných detí na celodenný pobyt.

 

Rekonštrukcia budovy kulpínskej škôlky

 

Rekonštrukcia budovy kulpínskej škôlky

 

Rekonštrukcia budovy kulpínskej škôlky

 

Dnes sa začalo rekonštrukciou budovy

 

Doteraz sa do kulpínskej predškolskej ustanovizne mohli zapísať deti vo veku vyše tri rokov a keďže rodičia detí vo väčšine prípadov sú zamestnaní, veľkým problémom je starostlivosť o tie celkom malé detičky. Rozšírením kapacity kulpínskej škôlky sa aspoň čiastočne vyrieši problém.

Áno, chceme to najlepšie pre svoje deti. Dokázali to niekoľkí rodičia (S. Čapeľa, A. Šimo J. Chalupka a P. Čelovsky), tiež aj majitelia súkromného podniku DEM, ktorí pomohli s kamiónom a dvomi robotníkmi. Verejný komunálny podnik Progres tiež poslal na výpomoc svojich robotníkov. Pomáhala aj riaditeľka Včielky Zuzana Pašićová a vychovávateľky Katarína Kolárová a Želmíra Častvenová. Spoločnými silami nábytok presťahovali do budovy Včielky v Petrovci. Po ukončení stavebných prác nábytok znova budú musieť vrátiť späť. Pomoc spoluobčanov a rodičov zasa bude veľmi vzácna.

 

Vydarená včerajšia akcia

 

Vydarená včerajšia akcia

 

Vydarená včerajšia akcia

 

Vydarená včerajšia akcia

 

Vydarená včerajšia akcia

 

V posledný januárový deň v tomto roku v pokrajinskej vláde uzavreli zmluvy na realizáciu 36 projektov na území 26 miest a obcí vo Vojvodine. Celková hodnota projektov činila 2,3 miliárd dinárov. Prostriedky zabezpečila pokrajinská administratíva a miestne samosprávy. Projekty schválené na konkurze Správy pre kapitálne investície Vojvodiny sa vzťahujú na cestnú infraštruktúru, lokálny a regionálny hospodársky rozvoj, zásobovanie vodou a ochranu vôd ako aj na predškolské vzdelávanie, šport a energetickú účinnosť. Báčsopetrovská obec získala úhrne 40.117.975,00 dinárov, z čoho 13.716.386,00 dinárov bolo určených na dostavbu objektu predškolskej ustanovizne Včielka v Kulpíne.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články