O Kulpíne

IN MEMORIAM - Želimír Hriešik (1978 – 2019)

V stredu 6. novembra vo veku 41 rokov náhle a nečakane zomrel Želimír Hriešik, predseda Kolkárskeho klubu Slávia z Kovačice. Narodil sa 7. marca 1978 v Pančeve. V Kovačici navštevoval základnú a strednú školu. Venoval sa súkromnému podnikaniu a od 2. decembra 2012 bol predsedom Kolkárskeho klubu Slávia v Kovačici. Ešte predtým sa stal športovým dopisovateľom slovenského týždenníka Hlas ľude, kde pravidelne informoval čitateľov o aktivitách tohto klubu.

 

IN MEMORIAM - Želimír Hriešik (1978 – 2019)

 

Počas jeho predsedania kovačické kolkárstvo zaznamenalo významný pokrok. Celok sa dostal do vyššej súťaže a momentálne hrá v prvej lige Srbska – vojvodinská skupina, a razí si cestu do Super ligy Srbska. Bol tiež zakladateľom ženského kolkárskeho klubu Slávia, ktorý tiež mieri k najvyššiemu rebríčku súťaže. Vďaka jeho obetavosti v Kovačici sa kolkárstvo spopularizovalo aj medzi deťmi a mladými ľuďmi. Kovačica má momentálne najpočetnejší mládežnícky kolkársky tím v krajine.

Želimír Hriešik sa významne podieľal aj pri zakladaní ženského kolkárskeho klubu v Padine. Bol jedným z iniciátorov rekonštrukcie kovačickej kolkárskej sály, ktorá od minulého roku spĺňa podmienky súťaží v najvyššej lige. Aktívny a rešpektovaný bol aj v pokrajinských a republikových kolkárskych zväzoch. Počas posledných dvoch funkčných období bol členom Správnej rady Kolkárskeho zväzu Vojvodiny.
Želimír Hriešik bol pochovaný vo štvrtok 7. novembra na kovačickom cintoríne.

Česť jeho pamiatke!

 

Zdroj: RtvOK

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články