Počet obyvateľov

Za Jurajom Madackým

Vo veku 57 rokov 27. septembra 2017 v nemocnici v Prahe umrel kysáčsky rodák Juraj Madacký... Preukrutne smutné... vo veku 57 rokov... Vtedy, keď ešte veľa chcel, veľa vedel a veľa mohol. Dnes už odpočíva v kysáčskej zemi... Všetci sme pútnici a nikto z nás nevie...

 

Za Jurajom Madackým

 

Dnes popoludní na kysáčskom cintoríne bol pochovaný Juraj Madacký, kysáčsky rodák dlhšiu dobu žijúci na Slovensku a v Čechách.

Narodil sa 22. marca 1960, základnú školu skončil v Kysáči a gymnázium v Báčskom Petrovci. Ešte ako vysokoškolák na Filozofickej fakulte v Novom Sade zapojil sa do ochotníckeho divadelného života v rodnej dedine. V Rádiu Nový Sad, kde bol desať rokov zamestnaný ako dramaturg, sa venoval písaniu rozhlasových hier a najznámejšou bol Krakpatrick. Bol zakladateľom Divadelného klubu Brezák v Kysáči, v ktorom pôsobil päť rokov. Vtedy sa už viac venoval experimentálnym formám v rozhlase a pomaly i v zahraničí.

V roku 1991 sa presťahoval do Bratislavy a o päť rokov neskoršie do Prahy, kde žil posledných 21 rokov. Zaoberal sa tvorbou reklamy, reklamných projektov, organizovaním a riadením projektov a v poslednej dobe mobilnými aplikáciami. Osud mu však nedoprial zrealizovať početné plány a, najmä na kultúrnom poli.

Česť jeho pamiatke!

 

Komentárov  

0 #1 do videniaAnna 2017-10-02 11:39
...aj vtáky smútia na odlete
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články