Počet obyvateľov

Návrh zákona o národnostných radách na verejnej rozprave

NRSNM povoláva na tematickú schôdzu Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny, resp. verejnú rozpravu o predbežnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o národnostných radách národnostných menšín. Verejná rozprava sa uskutoční vo štvrtok 18. januára 2018 o 16.00 h v zasadačke Obce Báčsky Petrovec, Kollárova 6. Navrhnuté zmeny a doplnky zákona o národnostných radách národnostných menšín ozrejmí prof. Dr. Miroslav Vitéz, člen pracovnej skupiny na prípravu zákona. V navrhnutých zmenách a doplnkoch zákona sa sprísňuje kontrola práce národnostných rád a medzi iným sa tiež definuje, že členovia orgánu politickej strany nemôžu byť zároveň aj členmi národnostnej rady.

 

Návrh zákona o národnostných radách na verejnej rozprave

 

Podľa navrhnutých doplnkov, člen národnostnej rady nemôže byť ani funkcionárom, vymenovanou osobou alebo vedúcim v orgánoch štátnej správy, pokrajinskom orgáne správy resp. orgáne jednotky lokálnej samosprávy, ktorá v rámci svojich kompetencií rozhoduje o otázkach súvisiacich s prácou národnostnej rady.

V Článku 7 b sa navrhuje zmena, podľa ktorej člen Národnostnej rady môže nadviazať pracovný pomer v Národnostnej rade počas trvania jeho mandátu.

 

 

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články