Kulpínska svadba

NS Winter Fest

Nový Sad - metropola kultúry 2021 a mládežnícke sídelné mesto kultúry 2019 sa už rozsvietilo novoročnou výzdobou a vo štvrtok 23. novembra sa rozozvučalo vianočnými tónmi. Začal sa II. NS Winter Fest. Zároveň sa na Námestí slobody otvoril aj Christmas Market a parádne fiakre vo večerných hodinách čakajú na romantikov, ktorí sa chcú za zvukov zvončekov zviesť mestom. Singing Christmas Tree, čiže spevavý vianočný stromček je tiež postavený a z neho každý podvečer o 18,00 deti a chóry ako živé ozdôbky budú spievať vianočné a novoročné piesne. Ešte vždy sa možno prihlásiť TU: http://www.winterfest2017.rs/singingchristmastree.html. Vo víkendové dni od 19,00 - 22,00 vystupovať budú kapely. Festival potrvá do 30. decembra 2017.

 

NS Winter Fest

 

NS Winter Fest

 

NS Winter Fest

 

NS Winter Fest

 

V Novom Sade sa vlani prvýkrát zorganizoval opravdivý vianočný trh - "Christmas Market", aký mávajú európske metropoly. Aj tohto roku od štvrtka a počas celého decembra na hlavnom námestí bude rušno. Počas celého dňa rozvoniava tam varené víno, pečivá, rošt a klobásy.

 

NS Winter Fest

 

NS Winter Fest

 

NS Winter Fest

 

NS Winter Fest

 

Projekt Nový Sad 2021, ktorý tomuto mestu priniesol titul hlavného mesta kultúry v roku 2021, je platforma na rozvoj kultúrnych a kreatívnych potenciálov mesta, ktorý má za cieľ posilniť kultúrny život mesta, zlepšiť internacionálnu reputáciu a turistickú ponuku Nového Sadu a umožniť urbanistickú regeneráciu. Prezident Srbska Aleksandar Vučić v stredu v Novom Sade vyhlásil, že sa počas nasledujúcich troch rokov, teda do roku 2021, stará časť mesta odeje do nového šatu.

Ako bolo na otvorení tohtoročného, v poradí druhého NS Winter festu:

 

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články