Kulpínska svadba

Advent, Vianoce, Štefana... v Kulpíne

Z množstva podujatí, ktoré v nasledujúcich dňoch budú prebiehať v Kulpíne vysúvame prezentáciu monografie Slovenská evanjelická a. v. cirkev v Srbsku zostavovateľky Svetlany Vojnićovej Feldyovej, verejnú hodinu kickboxingu s najmenšími deťmi Teodory Petej Vlaov, prvé kulpínske vianočné trhy, revuálny volejbalový zápas a oslava 50 rokov v tomto športe Jána Lačoka, predvianočný večierok v kaštieli, štedrovečerné služby Božie z kulpínskeho kostola s priamym prenosom na druhom programe RTV a Štefanovský program.

 

Advent, Vianoce, Štefana... v Kulpíne

 

Advent, Vianoce, Štefana... v Kulpíne

 

Advent, Vianoce, Štefana... v Kulpíne

 

STREDA 20. decembra o 18. hodine: Prezentácia knihy Slovenská evanjelická a. v. cirkev v Srbsku v slove a v obrazoch bude v sieni kulpínskej evanjelickej fary. O tejto vzácnej monografii bude hovoriť zostavovateľka Svetlana Vojnićová Feldyová, evanjelická farárka CZ Soľany v Chorvátsku a Igor Feldy, ev. farár v Starej Pazove.

PIATOK 22. decembra o 18. hodine v školskej telocvični: Verejná hodina školy kickboxingu Teodory Petej Vlaov, ktorá už dva roky pracuje s najmenšími deťmi.

SOBOTA 23. decembra: napoludnie sa v parku pred kaštieľom začnú Vianočné trhy v Kulpíne a popoludní o 15. h v školskej sále bude volejbalový zápas, ktorým VK Kulpín zaznamená aj jubileum 50 rokov v tomto športe prof. Jána Lačoka. Ján Lačok 25 rokov aktívne hrával volejbal a 25 rokov je trénerom. Večer o 19,30 v slávnostnom salóne kulpínskeho kaštieľa MO MS Kulpín organizuje Predvianočný koncert, na ktorom vystúpi Jarmila Benková Vlčeková, speváčka Srbského národného divadla z Nového Sadu, ktorú hudobne bude sprevádzať Maja Grujićová. Vianočné vinše a verše predvedú Viera Dorčová Babiaková a Katarína Pucovská.

NEDEĽA 24. decembra o 10. hodine v kulpínskom evanjelickom kostole predpoludňajšie bohoslužby budú venované štvrtej adventnej nedeli a popoludní o 16. hodine sa začnú slávnostné štedrovečerné služby Božie, ktoré bude priamo prenášať Rádio-televízia Vojvodiny na druhom programe.

PONDELOK 25. decembra o 10. hodine v evanjelickom kostole Prvá slávnosť vianočná a slávnostné služby Božie a popoludní o 14,30 nešporné služby Božie.

UTOROK 26. decembra o 10. hodine v evanjelickom kostole Druhá slávnosť vianočná a slávnostné služby Božie a popoludní o 14,30 nešporné služby Božie.

Večer o 19. hodine KUS Zvolen usporiada v Dome kultúry tradičný Štefanovský program. V programe vystúpia detské a mládežnícke tanečné skupiny, divadelníci, sólo speváci a KUS Metropolitu Stefana Stratimirovića.

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články