Kulpínska svadba

Po dvojročnej prestávke – dvojčíslo Čaroslovu

Po čísle 8, ktoré vyšlo v roku 2015, čitateľov oslovil nový Čaroslov. Nové rozšírené vydanie dvojčíslo 9/10 vyšlo na sklonku decembra 2017 v rozsahu 164 strán, je príťažlivé na vzhľad a má zaujímavý inšpiratívny a povzbudzujúci obsah.

 

Po dvojročnej prestávke – dvojčíslo Čaroslovu

 

Po úvodných slovách Michala Ďurovku, učiteľa, výtvarníka a novinára, naši základoškoláci a stredoškoláci z 12 vojvodinských škôl znovu si vychutnali čaro slov a spoločnými silami nielenže zverejnili a archivovali množstvo informácii o dianiach v našich školách, ale za sebou ponechali aj stopy svojej literárnej a výtvarnej tvorivosti.

V súčasnosti Čaroslov je jediný spoločný časopis vojvodinských slovenských žiakov a učiteľov, ktorý zvyšuje povedomie o význame vojvodinských slovenských škôl v zachovávaní a upevňovaní národnej identity, jazyka a kultúry u žiakov, učiteľov, všeobecne vojvodinských Slovákov. Týmto spôsobom Čaroslov zviditeľňuje a skvalitňuje slovenské menšinové školstvo v zahraničí.

Zverejnené dvojčíslo internetového vydania spoločného časopisu žiakov slovenských škôl vo Vojvodine vyšlo s finančným prispením Pokrajinského sekretariátu pre vzdelávanie, predpisy, správu a národnostné menšiny – národnostné spoločenstvá.

Nenechajte si ujsť túto príležitosť a zalistujte si v ňom tu: http://www.caroslov.rs/casopis/cislo9/mobile/index.html

Všetky doterajšie vydania nájdete tu: www.caroslov.rs

 

Autorka a koordinátorka projektu
Mária Andrášiková

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články