Kulpínska svadba

IN MEMORIAM - Anna Berediová

Vo veku nedožitých 74 rokov náhle nás opustila Anna Berediová z Kysáča. Vybrala sa za svojim manželom Andrejom Beredim, ktorý ju na ceste do večnosti predišiel pred 22 rokmi. Anna Berediová, rodená Mandáčová, sa narodila v Kysáči 18. júna 1944. Roku 1963 vstúpila do stavu manželského s Andrejom Beredim, ktorý rok pred tým v Kysáči prevzal úrad farára. Manželstvo bolo požehnané dcérou Ľudmilou. Manželia Berediovci zanechali hlbokú stopu v cirkevnom a spoločenskom živote Slovákov na týchto priestoroch, a zvlášť v Kysáči, kde Andrej Beredi vykonával farársku službu plných 21 rokov a manželka Anna, neskôr aj dcéra Ľudmila, ochotne a obetavo podporovali všetky jeho aktivity.

 

IN MEMORIAM - Anna Berediová

 

Od roku 1983 až do svojej smrti roku 1996, Andrej Beredi bol biskupom Slovenskej evanjelickej a. v. cirkvi v Juhoslávii a manželka Anna aj vtedy stála dôstojne po jeho boku. Keď bolo treba, pričinila sa nielen svojou prítomnosťou, ale aj prácou či krásnym spevom.

Tým, čo ju poznali, pani biskupová zostane v pamäti aj podľa srdečného úsmevu. Nech jej on trvá aj v nebeských výšinách.

Pohreb Anny Berediovej bude zajtra 15. januára 2018 o 14. hodine v Kysáči.

Česť jej pamiatke!

 

kp

 

Komentárov  

+3 #1 RE: IN MEMORIAM - Anna BerediováŠefčíkovci, Senica 2018-01-15 13:28
So zármutkom sme prijali správu u úmrtí pani biskupovej a dovolíme si povedať, nie len našej kresťanskej spolusestry, ale aj priateľky, Anny Berédiovej, aj keď veríme, že odišla v naplnenú nádej, do večnej Božej priazne. Dcére Ľudmilke a jej rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť a vyprosujeme Božie potešenie a požehnanie.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články