PDvK

Viacero podujatí v nasledujúci víkend v Kulpíne

Nasledujúci víkend bude v Kulpíne bohatý na udalosti. V piatok 25. septembra v popoludňajších hodinách sa začne memoriál Aleksandra Sašu Zavaroša. Kulpínski volejbalisti o 16. hodine navštívia cintorín a poklonia sa svojmu hráčovi Sašovi Zavarošovi, ktorý sa v júni utopil na Morave. Následne, o 17.h v sále Základnej školy Jána Amosa Komenského sa stretnú tri volejbalové kluby z Báčskopetrovskej obce. Okrem Kulpínčanov v memoriáli sa zúčastnia aj volejbalisti z Báčskeho Petrovca a Maglića. V sobotu 26. septembra Miestna organizácia Matice slovenskej usporiada Slovenský výtvarný tábor 2020. Nedeľa bude najbohatšia na podujatia. Začne sa predpoludňajším oceňovaním loveckých psov a predajom loveckého srnčieho paprikáša, pokračovať bude popoludní vo dvore kulpínskeho trhoviska, kde sa o 15.h začne humanitárny bazár a tiež aj predaj chýrečných tort kulpínskych tortárok. O 15,30 na ihriskách FK Kulpín sa začne futbalový zápas a o 16.h spred kulpínskeho kaštieľa by mal vyštartovať svadobný defilé.

 

Viacero podujatí v nasledujúci víkend v Kulpíne

 

V poradí štvrtý Slovenský výtvarný tábor sa začne o 9. hodine a vzhľadom na pandémiu korona vírusu a ohraničenie počtu osôb, na tohtoročnom sústredení našich výtvarníkov sa zúčastnia predovšetkým výtvarníci z Kulpína a Petrovca a okolitých osád. O vlaňajšom podujatí TU: http://www.kulpin.net/o-kulpine/rada-ms/22-aktuality/aktuality/10638-slovensky-vytvarny-tabor-2019

V nedeľu v predpoludňajších hodinách v Poľovníckom spolku Bažant usporiadajú oceňovanie poľovníckych psov, v rámci ktorého bude možné vakcinovať svojho domáceho miláčika. Keďže sa pred dvomi týždňami osvedčila akcia varenia a predaja srnčieho paprikáša, záujemcovia o túto špecialitu si ju budú môcť kúpiť aj na budúcu nedeľu. Organizátori však apelujú na občanov, aby si paprikáš dopredu objednali na tel. číslo 062 868 5040.

O 15. hodine na nádvorí trhoviska v Kulpíne sa začne humanitárny predaj odevu, obuvi a ostatných výrobkov, z predaja ktorých sa finančný zárobok usmerní na kúpu potrebných vecí pre najchudobnejšie rodiny v Kulpíne. Aj tohtoročná Svadba voľakedy a dnes bude v tomto roku humanitárneho rázu. Z predaja tort, ktoré si záujemcovia budú môcť kúpiť na kulpínskom trhovisku zisk bude venovaný, tým, ktorí ho najviac potrebujú. Okrem predaja tort Spolok kulpínskych žien chystá aj svadobný sprievod, ktorý štartuje o 16-ej hodine pred Dundjerskovým kaštieľom. Svadobníci pôjdu hlavnou ulicou a navštívia evanjelický kostol, kde sa budú fotografovať a folklórny program v spolupráci s KUS Zvolen usporiadajú na záver defilé, na kulpínskom trhovisku.

Futbalisti FK Kulpín v nedeľu o 15:30 na domácom trávniku zohrajú zápas s celkom FK Radnički 1918 z Ratkova.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články