Svadba u Kulpinu

Ultramaratónec Michal Šuľa prekonáva vlastné rekordy

V minulú nedeľu 3. apríla 2022 sa v Bratislave konal 17. ročník ČSOB maratónu, kde náš ultramaratónec Michal Šuľa, Padinčan žijúci na Slovensku, dosiahol nový fantastický výsledok 2:40:32, umiestnil sa tak na treťom mieste a prekonal svoj doterajší rekord. Prvé miesta v súťaži mužov a žien získali pretekári z Ukrajiny: Taras Ivanyuta a Julia Tarasov. Druhý v maratónskej súťaži bol Gabriel Švajda a tretí Michal Šuľa, ktorý súťažil za klub Lesky´s Runners. Tento bratislavský maratón Šuľa zabehol len ako prípravu na 6-hodinový maratón v Poľsku, ktorý ho čaká o dva týždne, 23. apríla. Pripomeňme, že pred mesiacom získal zlatú medailu v Slavonskom Brode, kde sa konal 5. ročník Polojska ultra, otvorený šampionát Chorvátska v ultramaratóne na 100 km. V konkurencii viac ako 300 bežcov zo šiestich európskych krajín, šampiónom pretekov sa stal náš ultramaratónec 48-ročný Michal Šuľa, člen AK „Dinamo" z Pančeva. „Banátski Mihalić" 100-kilometrový úsek zvládol za 6 hodín 57 minút, na cieľ dobehol až 23 minút skôr než druhoumiestnený a ním dosiahol nový štátny rekordu Srbska. Týmto výsledkom sa dostal aj na prvé miesto vo svetovom rebríčku najlepších bežcov na 100 km pre rok 2022.

 

Foto: Bratislava Marathon

 

Foto: Bratislava Marathon

 

Foto: Bratislava Marathon

 

Odkiaľ vlastne je Michal Šuľa?

-Keď sa ma pýtajú, odkiaľ som, vždy sa snažím „žonglovať", pretože som sa narodil v Padine a väčšinu života som prežil v Kovačici, a to sú dve súperiace miesta vo všetkom... A čo je ešte ťažšie, ľudia sú rovnakého charakteru a vo zvykoch sú úplne rovní, ale myslia si, že nie sú... Všetci sú väčšinou pracovití, mierumilovní, pohostinní Slováci... .A ďalší dôvod, prečo som sa vyhýbal vyjadrovať sa odkiaľ som je ten, že môj geografický pôvod je naozaj irelevantný... Nakoniec som našiel diplomatickú odpoveď. Som Padinčan z Kovačice... V mladosti nevážny, potom zaťato úporný, v súčasnosti, napriek veku, stále vylepšuje svoje výsledky... Dráhu dlhú 5 km dokáže zvládnuť za 17 a pol minúty, 10 kilometrovú za necelých 36 minút, 50 kilometrovú za 3 hodiny 14 minút, ak beží 6 hodín zdolá úsek dĺžky takmer 89 km, za 12 hodín zvláda 128 km, a za 24 hodín neuveriteľných 227 km.

Viac z biografie Michala ŠuľuTU:
https://klub100maratona.wordpress.com/2021/11/22/mihal-sulja-novi-rekorder-srbije-u-trci-na-6h/?fbclid=IwAR11TBI_Co74iFoN1N1ejsVwz2fT22pDYiIghXRRZ_G3DMRo-uOs68xeAPc#more-2045

O Michalovi Šuľovi aj TU:
https://www.rtvok.com/index.php/sport/7204-fantastican-mihal-sulja-licni-rekord-uz-trece-mesto-na-maratonu-u-bratislavi

http://www.kulpin.net/22-aktuality/aktuality/11277-michal-sula-stvornasobny-vitaz-ultramaratonu

 

kp

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články