Veľká noc v Kulpíne

VI. evanjelické cirkevné dni

V poradí VI. evanjelické cirkevné dni budú prebiehať v dňoch 29. júna – 1. júla vo Zvolene. Na podujatí sa zúčastnia aj predstavitelia SEAVC v Srbsku. Už zajtra po večerných bohoslužbách na organovom koncerte vystúpi Kovačičan Janko Siroma. V sobotu predpoludním na slávnostných službách Božích, na ktorých bude kázať biskup ECAV na Slovensku Miloš Klátik vystúpia cirkevné spevokoly zo Starej Pazovy a Pivnice a tiež dychový orchester z CZ z Báčskeho Petrovca. Do Zvolena organizovane cestujú aj viaceré delegácie z našich cirkevných zborov. Ide sa v štyroch autobusoch, ktoré štartujú zajtra ráno z Petrovca, Pivnice, Starej Pazovy a Aradáča.

 

VI. evanjelické cirkevné dni

 

"Pre účastníkov tohto celocirkevného podujatia, ktoré sa koná s mottom V Tvojich rukách sú naše časy podľa Žalmu 31,16, je pripravený pestrý program," uviedla pre TASR hovorkyňa Generálneho biskupského úradu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) Edita Škodová.

Jednotlivé programy VI. evanjelických cirkevných dní sa uskutočnia na hlavnom námestí, v evanjelickom kostole, v Divadle J. G. Tajovského, v Podpolianskom osvetovom stredisku, Lesníckom a drevárskom múzeu, na Starej radnici a Technickej univerzite vo Zvolene.

V piatok popoludní sa uskutočnia vernisáže výstav 500. výročie reformácie, Vyšívaná história ECAV na Slovensku a Dar sviatku medzi nami - výber z tvorby Jaroslava Uhela. Po večerných službách Božích je pripravený organový koncert Janka Siromu a Jána Hegeduša.

Slávnostné služby Božie v sobotu o 9.30 h bude v priamom prenose vysielať RTVS. Kázať bude generálny biskup ECAV na Slovensku Miloš Klátik. Okrem zborových spevokolov zo Slovenska na nich vystúpia hostia – spevácky zbor Tília zo Starej Pazovy a spevokol z Pivnice a dychový orchester z CZ z Báčskeho Petrovca. "Osmičkovým" výročiam bude venovaný aj slávnostný program na zvolenskom námestí v sobotu o 19.30 h.

Záver cirkevných dní bude patriť nedeľným službám Božím a zborovým slávnostiam vo Zvolene aj v cirkevných zboroch Zvolenského seniorátu. Privítajú na nich kazateľov z Nemecka, Česka, Maďarska a zo Srbska a zborové spevokoly zo Slovenska i zo zahraničia.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články