Veľká noc v Kulpíne

IN MEMORIAM – za Jánom Pavlisom

Vo veku 83 rokov dnes v Báčskom Petrovci umrel Ján Pavlis, učiteľ vo výslužbe. Narodil sa 19. februára 1935 v Laliti, kde ukončil aj základnú školu. Učiteľskú školu absolvoval v Báčskom Petrovci roku 1953. V tom istom roku sa aj zamestnal na základnej škole v Petrovci, kde pôsobil celú pracovnú dobu a odkiaľ ho do dôchodku vyprevadili roku 1995. Do športového dôchodku sa pobral ešte skôr a futbalový klub Mladosť Petrovec „zveril" do najlepších rúk svojim najbližším potomkom.

Ján Pavlis bol učiteľom celou dušou. Učil žiakov a učil aj seba. Popri zamestnaní sa doškolil a v roku 1977 obhájil diplomovú prácu na vyššej pedagogickej škole v Novom Sade, odbor Telesná výchova. V období rokov 1974 – 1992 bol zástupcom riaditeľa na ZŠ Jána Čajaka v Báčskom Petrovci. Roky bol aktívnym aj na športovom poli. Vo futbalovom klube Mladosť Petrovec zanechal hlbokú stopu. Nielen ako hráč, ale aj ako tréner. Pracoval s prvou zostavou a tiež aj s pioniermi.

Kolektív Základnej školy Jána Čajaka sa rozlúči s bývalým kolegom zajtra o 13. h. Pietna spomienka bude v petrovskej základnej škole a pohrebná počestnosť Jánovi Pavlisovi sa začne o 15.h v Domu smútku v Báčskom Petrovci.

Česť jeho pamiatke!

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články